Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stadig flere ultraortodokse i arbeidslivet

Sysselsettingen blant ultraortodokse menn var på 81,4 prosent i 2011. Verre er det å få sysselsatt kvinnene. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Sysselsettingen blant ultraortodokse menn var på 81,4 prosent i 2011. Verre er det å få sysselsatt kvinnene. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Den israelske sentralbanken mener det har skjedd en genuin endring i ultraortodokses jøder holdning til arbeidslivet.

Den israelske regjeringen har jobbet mye med å finne ut hvordan de skal få flere ultraortodokse jøder til å delta i arbeidslivet. Særlig fokus har de lagt på dette etter at OECD for ett år siden advarte mot de langsiktige økonomiske konsekvensene dersom det ikke skjer endringer. Ultraortodokse har høyere fødselstall enn gjennomsnittet i Israel.

De siste to årene har prosentandelen ultraortodokse menn i arbeidslivet økt. I 2009 var denne andelen kun 38,7 prosent, mens den i fjor var steget til 45,6 prosent, opplyser den israelske sentralbanken.

Kanskje enda mer positivt er det at de fleste av disse nye jobbene er i privat sektor, hvor de tidligere har slitt med å få jobb. At denne veksten har pågått over en periode på to år, tolker de israelske bankene til å bety at det har skjedd en genuin holdningsendring blant ultraortodokse menn til jobb i det private næringsliv. Dermed er regjeringen på god vei til å nå sitt mål om en sysselsetting blant den ultraortodokse minoriteten på 63 prosent innen 2020.

På tross av dette arbeider mennene færre timer enn andre israelere, ofte på grunn av at de driver bibelstudier på deltid. Det gjør at det blir vanskeligere for dem å forsørge familien.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart