Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Raketter fra Gaza-stripen har ført til at økonomien i Sør-Israel går for halv maskin. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Raketter fra Gaza-stripen har ført til at økonomien i Sør-Israel går for halv maskin. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

Tøffe tider for bedrifter i Sør-Israel

Israelerne som er truet av rakettregnet fra Gaza holder seg hjemme og nær tilfluktsrom. Salgstallene til butikker i området stuper.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

De hyppige rakettangrepene fra Gaza-stripen de siste dagene har begynt å påvirke dagliglivet i Sør-Israel betydelig. Salgstallene har for eksempel sunket med opp til 50 prosent de fleste steder, melder Ha’aretz.

De verst rammede er kles- og elektronikkbutikker, kaffebarer og spisesteder. Men også supermarkeder og apoteker skal ha slitt de siste dagene.

Et problem skal være å få ansatte til å komme på jobb, siden de frykter for sine liv. Leder for kjøpesenterkjeden Big Shopping, Hai Galis, sier butikksjefene selv i deres sentere har fått ansvaret for å bestemme om de skal holde butikkene åpne eller ikke. Histadrut skal møte Finansdepartementet mandag, for å få på plass en kompensasjon for de israelerne i sør som ikke kommer seg på jobb.

De fleste israelerne som ikke går på jobb er foreldre med barn. De må være hjemme med barna fordi skolene er stengt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart