Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Egypt jobber med våpenhvileavtale

Dagliglivet skal ha stanset fullstendig opp i den israelske byen Ashdod denne helgen. Bildet er fra et rakettangrep mot Sderot. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Dagliglivet skal ha stanset fullstendig opp i den israelske byen Ashdod denne helgen. Bildet er fra et rakettangrep mot Sderot. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
To terrorister ble drept på Gaza-stripen mandag morgen, etter at elleve raketter rammet Sør-Israel. Jerusalem ber FNs sikkerhetsråd fordømme rakettangrepene.

Minst 150 raketter er avfyrt mot Sør-Israel siden fredag. I 24 luftaksjoner har de israelske forsvarsstyrkene drept 18 terrorister på Gaza-stripen. Livene til én million israelere er påvirket av rakettangrepene.

På tross av at nye 11 raketter ble avfyrt mandag morgen, skal både Israel og Hamas være mest interessert i å unngå en krig i stor skala, skriver Times of Israel. Egypt holder på å mekle fram en våpenhvile mellom partene, noe også Hamas-politiker Ismail Haniyeh har bekreftet. Sistnevnte har forsøkt å få flere arabiske land til å være aktive i prosessen, uten å ha fått noen respons.

 

Islamsk Jihad vil ikke ha våpenhvile
Terrorgruppen Islamsk Jihad sier de vil nekte å respektere noen form for våpenhvile. I en pressemelding sier organisasjonen at de har planer om å ramme Israel over et større tidsrom og at det derfor ikke er tid til noen våpenhvile. Talsmann Zihad Nahale hevder de har tilstrekkelig med våpen til å kunne ta opp kampen med Israel og IDF over en lengre periode, og at de vil fortsette «uavhengig av kostnadene». Han hinter også mot at en eskalering av konfliktnivået kan være på vei.

IDFs militære talsmann Yoav Mordechai sier Israel vil stanse sine luftoperasjoner på Gaza-stripen, dersom rakettangrepene mot Israel stanser. Han la til at staten også i framtiden vil forbeholde seg retten til å gjennomføre preventive angrep, for å forhindre palestinsk terror under planlegging å bli satt i live.

 

Vil få med seg Sikkerhetsrådet
Søndag besøkte Israels statsminister Benjamin Netanyahu utsatte områder i Sør-Israel. Hans budskap til Israels fiender var klart:

– Vi har en klar politikk om at vi vil ramme alle dem som planlegger å angripe oss, som forbereder seg på å angripe oss og som faktisk angriper oss, sa Netanyahu

Regjeringen i Jerusalem ønsker nå å få FNs Sikkerhetsråd til å fordømme rakettangrepene mot Sør-Israel. Israels viseambassadør til FN, Haim Waxman har skrevet brev til det internasjonale organets generalsekretær Ban Ki-moon og oppfordret verdenssamfunnet til å stanse angrepene.

– Over de siste to dagene har over 150 raketter blitt avfyrt og mer enn én million israelere har levd under en konstant trussel, står det i brevet.

 

Iran fordømmer «zionistregimet»
Irans utenriksdepartement fordømmer de israelske aksjonene og kaller dem «krigsforbrytelser», rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Iran fordømmer på det sterkeste zionistregimets brutale lovbrudd mot en uskyldig og forsvarsløs palestinsk befolkning på Gaza. De siste stadige angrepene og invasjonene […] blir fordømt som krigsforbrytelser og er inhumane, hevder departementet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart