Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vertskap for Interpol-konferanse

Hjemmesiden til Interpol (Foto: Skjermdump av Interpol.int)
Hjemmesiden til Interpol (Foto: Skjermdump av Interpol.int)
Israel har blitt valgt av de øverste europeiske polititjenestemennene i Europa til å spille vertskap for den årlige konferansen for den internasjonale kriminalpolitiorganisasjonen (Interpol) i mai. Det er første gang Israel er vertskap for konferansen.

Den tre-dager lange konferansen kommer til å ta sted 8. til 10.mai i Tel Aviv, melder Jerusalem Post. Det er 41. gang konferansen tar sted. Mer enn 200 representanter fra 50 land kommer til å delta. Konferansen har som formål å samle politistyrker fra forskjellige medlemsland og koordinere strategiene deres for å bekjempe kriminalitet.

Stolt vertskap
– Det israelske politiet er stolte av å være vertskap for de som leder kampen mot kriminalitet og terrorisme […] Det er ingen tvil om at det europeiske kontinentet står overfor mange utfordringer idag ogat samarbeid er vitalt for å holde kriminaliteten nede og vedlikeholde offentlig orden for alle borgere, sa Israels politimester Yochanan Danino.

Deltagerne kommer til å inkludere medlemmer av Interpols utøvende komite, israelske og europeiske ministre, politisjefer, polititjenestemenn og etterforskere. Blant dem kommer det til å være polititjenestemenn som er involvert i etterforskninger og utleveringer av israelske kriminelle, som har flyktet til andre land. Israel er interessert i å fremme flere slike avtaler, blant annet med Frankrike.

Temaer som kommer til å bli tatt opp i løpet av konferansen er hvordan man bedre kan bekjempe kriminalitet som vold, narkotika, ulovlig immigrasjon, samt teknologisk og økonomisk kriminalitet.

Israel med siden 1949
Interpol er den nest største internasjonale politiorganisasjonen i verden, med 190 medlemsland. Organisasjonen gjør det mulig for politi og andre lovmyndigheter fra forskjellige land å dele informasjon vedrørende kriminalitet med hverandre. Informasjonen som er delt mellom medlemslandene er sikret via avanserte krypteringsmetoder. Organisasjonen vedlikeholder og oppdaterer politidatabaser.

Israel ble medlem av Interpol i 1949. Den lokale avdelingen av Interpol, ble satt opp i landet som en del av avdelingen for etterforskninger og etterretning. Det finnes liknende avdelinger i ni andre europeiske land. Fram til 2006 tilhørte Israel Interpols Asia-gruppe, men ble så flyttet over til Europa-gruppen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart