Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com

Israels økonomi merker finanskrisen

Første halvår av 2012 hadde den israelske staten et underskudd på statsbudsjettet tilsvarende 15 milliarder kroner, etter et fall i skatteinntektene på 4,2 milliarder.

I løpet av første halvår i fjor var underskuddet på rundt 8 milliarder kroner, altså nesten halvparten av hva det er i år, avslørte finansdepartementet onsdag.

De totale skatteinntektene nådde 160,2 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er 4,2 milliarder mindre enn regjeringens mål. Juni skal ha gitt langt mindre skatteinntekter enn det en hadde forhåndsprognosert. Departementet regner med et underskudd på budsjettet i år på til sammen 44,6 milliarder kroner.

Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz har på grunn av den svakere økonomiske situasjonen oppjustert underskuddstaket fra to til tre prosent av bruttonasjonalprodukt, tross advarsler fra blant andre sentralbanksjef Stanley Fischer. De to vil også øke enkelte skatter neste år og gjennomføre andre tiltak som gjør at både underskuddstaket og utgiftene kan bli møtt, opplyser Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart