Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com

Israels økonomi merker finanskrisen

Første halvår av 2012 hadde den israelske staten et underskudd på statsbudsjettet tilsvarende 15 milliarder kroner, etter et fall i skatteinntektene på 4,2 milliarder.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I løpet av første halvår i fjor var underskuddet på rundt 8 milliarder kroner, altså nesten halvparten av hva det er i år, avslørte finansdepartementet onsdag.

De totale skatteinntektene nådde 160,2 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er 4,2 milliarder mindre enn regjeringens mål. Juni skal ha gitt langt mindre skatteinntekter enn det en hadde forhåndsprognosert. Departementet regner med et underskudd på budsjettet i år på til sammen 44,6 milliarder kroner.

Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz har på grunn av den svakere økonomiske situasjonen oppjustert underskuddstaket fra to til tre prosent av bruttonasjonalprodukt, tross advarsler fra blant andre sentralbanksjef Stanley Fischer. De to vil også øke enkelte skatter neste år og gjennomføre andre tiltak som gjør at både underskuddstaket og utgiftene kan bli møtt, opplyser Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart