Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israels økonomi merker finanskrisen

Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com
Første halvår av 2012 hadde den israelske staten et underskudd på statsbudsjettet tilsvarende 15 milliarder kroner, etter et fall i skatteinntektene på 4,2 milliarder.

I løpet av første halvår i fjor var underskuddet på rundt 8 milliarder kroner, altså nesten halvparten av hva det er i år, avslørte finansdepartementet onsdag.

De totale skatteinntektene nådde 160,2 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er 4,2 milliarder mindre enn regjeringens mål. Juni skal ha gitt langt mindre skatteinntekter enn det en hadde forhåndsprognosert. Departementet regner med et underskudd på budsjettet i år på til sammen 44,6 milliarder kroner.

Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz har på grunn av den svakere økonomiske situasjonen oppjustert underskuddstaket fra to til tre prosent av bruttonasjonalprodukt, tross advarsler fra blant andre sentralbanksjef Stanley Fischer. De to vil også øke enkelte skatter neste år og gjennomføre andre tiltak som gjør at både underskuddstaket og utgiftene kan bli møtt, opplyser Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart