Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tolv skyskrapere reises i Jerusalem

Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)
Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)
Israels hovedstad sliter med store plassproblemer og må bygge i høyden. Det skal gi 40.000 nye arbeidsplasser.

De tolv skyskraperne vil skape markante endringer i Jerusalem bybilde og vil gi én million kvadratmeter med nye kontorlokaler. Prosjektet vil ifølge Ha’aretz koste rundt 12,4 milliarder kroner og ble mandag godkjent av plan- og bygningskomiteen i hovedstaden.

Området rundt konferansesenteret Binyanei Hauma, like i nærheten av høyesterettsbygningen, vil omgjøres til hovedstadens største forretningsområde.

– Vi skaper et forretningssenter på det mest tilgjengelige stedet. Kombinert med et stort konferansesenter, turisme og kulturelt mangfold, vil inngangen til Jerusalem bli en ledende næringspark som vil trekke til seg selskaper, mener ordfører Nir Barkat.

I tillegg til at bedrifter vil kunne kjøpe eller leie kontorer, vil også de ulike departementene legge enkelte av sine kontorer her. Rundt skyskraperne vil det bygges hotell med 2.000 sengeplasser og en kino. Det sionistiske arkiv og statsarkivet vil også bli plassert i nærheten.

Håpet er at det nye forretningssenteret, i tillegg til å tiltrekke seg turister og selskaper, skal avlaste den verste trafikken fra sentrum i Jerusalem. Den israelske hovedstadens hjerte har kanskje Israels verste trafikkork helt fra morgen til kveld, til stor frustrasjon for mennesker som kjører til jobb og yrkessjåfører. Et problem det ikke er lett å fikse, med tanke på alle historiske bygninger i byen.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart