Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En rakett fra Gaza-stripen var svært nær å treffe boligblokker i Kiryat Malachi, den 16. november 2012. (Foto: IDF)
En rakett fra Gaza-stripen var svært nær å treffe boligblokker i Kiryat Malachi, den 16. november 2012. (Foto: IDF)

Ansatte og bedrifter i Sør-Israel kompenseres

Israelske myndigheter vil kompensere næringslivet i Sør-Israel etter rakettangrepene som har rammet bedriftene i området. Målet er å redde arbeidsplasser.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Også ansatte som ikke kom seg på jobb under de intensive rakettangrepene i midten av november vil bli kompensert for tapt arbeidsinntekt, skriver Jerusalem Post. Avtalene er forhandlet frem mellom finansdepartementet, Skattemyndighetene, arbeiderorganisasjonen Histadrut og paraplyorganisasjonen for arbeidsgiverforeningene, Føderasjonen av israelske økonomiske organisasjoner (FIEC).

Alle ansatte som lever innenfor sju kilometer radius fra Gazas grenser vil få full kompensasjon for sin tapte arbeidstid. Det samme vil alle foreldre med barn under 14 år som bor under 40 kilometer fra Gaza. Disse fikk beskjed av Hjemmefronten om å holde barna hjemme fra skolen.

De arbeiderne som bor under 7 kilometer fra Gaza vil i tillegg få skattelettelser for de neste to årene, som kompensasjon for ventede rakettsalver i framtiden. En rekke landsbyer utenfor denne grensen vil også få slike skattelettelser.

Arbeiderne først
Næringslivet i Israel vil bli kompensert etter at de israelske myndighetene har kompensert arbeiderne. Innbyggere i Sør-Israel kan søke fram til 21. mars. Bedrifter i området tapte anlagsvis over 300 millioner kroner under rakettangrepene, i stor grad på grunn at arbeidere som ikke kom på jobb.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart