Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Boligprisene kan ikke reddes med økte renter

Israels sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Israels sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Sentralbanksjef Stanley Fischer mener de galopperende boligprisene ikke kan temmes gjennom renteøkninger alene. Det kreves andre tiltak.

På grunn av stadige henvendelser fra israelere om boligprisene, fra mange som ikke har råd til å leie eller kjøpe for øyeblikket, bestemte Stanley Fischer seg for å arrangere en pressekonferanse der han forklarte forholdet mellom styringsrenten og boligprisene akkurat nå.

– Styringsrenten har innflytelse på en rekke variabler i økonomien, som utlånsrenten, investeringsnivået og mer. Dersom vi øker styringsrenten kun for å behandle problemene med boligprisene, vil det føre til spekulasjon med shekelen og tregere vekst, forklarer han.

Den onde spiralen
Hovedproblemet i boligmarkedet er at det ikke er nok boliger i forhold til etterspørselen. Når en for stor del av befolkningen kjemper om «et knippe» boliger, blir det en ond spiral der for mange byr over hverandre. Derfor ligger de galopperende boligprisene på regjeringens bord, mener Fischer.

– Vi kan ikke bruke styringsrenteverktøyet for øyeblikket, et verktøy som påvirker hele økonomien, kun for å ta oss av boligpriser, sier han.

Kamp mot de stadig økende boligprisene og en forenkling av boligbyråkratiet var en viktig valgkampsak for tre av de fire aktuelle regjeringspartiene, Likud/Israel Beiteinu, Yesh Atid og Bayit Yehudi.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart