Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Boligprisene kan ikke reddes med økte renter

Israels sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Israels sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Sentralbanksjef Stanley Fischer mener de galopperende boligprisene ikke kan temmes gjennom renteøkninger alene. Det kreves andre tiltak.

På grunn av stadige henvendelser fra israelere om boligprisene, fra mange som ikke har råd til å leie eller kjøpe for øyeblikket, bestemte Stanley Fischer seg for å arrangere en pressekonferanse der han forklarte forholdet mellom styringsrenten og boligprisene akkurat nå.

– Styringsrenten har innflytelse på en rekke variabler i økonomien, som utlånsrenten, investeringsnivået og mer. Dersom vi øker styringsrenten kun for å behandle problemene med boligprisene, vil det føre til spekulasjon med shekelen og tregere vekst, forklarer han.

Den onde spiralen
Hovedproblemet i boligmarkedet er at det ikke er nok boliger i forhold til etterspørselen. Når en for stor del av befolkningen kjemper om «et knippe» boliger, blir det en ond spiral der for mange byr over hverandre. Derfor ligger de galopperende boligprisene på regjeringens bord, mener Fischer.

– Vi kan ikke bruke styringsrenteverktøyet for øyeblikket, et verktøy som påvirker hele økonomien, kun for å ta oss av boligpriser, sier han.

Kamp mot de stadig økende boligprisene og en forenkling av boligbyråkratiet var en viktig valgkampsak for tre av de fire aktuelle regjeringspartiene, Likud/Israel Beiteinu, Yesh Atid og Bayit Yehudi.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart