Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Godkjenner omstridt budsjett

Israels 33. regjering (Foto: GPO)
Israels 33. regjering (Foto: GPO)
I dag vil Israels regjering vedta statsbudsjettet ingen egentlig liker - særlig ikke Israels fattigste skattebetalere.

De siste dagene har Israel igjen vært preget av sosiale protester og trusler om streik fra fagbevegelsen. Årsaken er at Israels statsbudsjett for 2013-2014 i dag vedtas av regjeringen. Det stramme budsjettet kommer på bakgrunn av et stort underskudd i fjoråret.

Innsparingene på 10 milliarder kroner som finansminister Yair Lapid ønsker å gjøre, fører blant annet til høyere skatter og avgifter for de fleste israelere.

Protestene har ført til resultater. Regjeringen vil i dag vedta et budsjett hvor de mest upopulære forslagene er tonet ned. Avgiftsøkninger på kjøp og salg av bolig, samt et kutt i kommuneøkonomien på én milliard er fjernet. Men pengene som legges til her, må likevel fjernes fra andre poster, skriver Ha’aretz.

Opprinnelig var det Lapids plan å kutte over sju milliarder i forsvarsbudsjettet, mens IDF selv har spurt om 5,5 milliarder ekstra. Statsminister Benjamin Netanyahu har nå bestemt å legge 1,5 milliarder tilbake i potten og betale det ved bruk av finansdepartementets økonomiske reserver, avslører Jerusalem Post. Også IDF har brukt helgen på å protestere mot de dype kuttene som rammer dem.

Tidligere finansminister og nåværende etterretningsminister Yuval Steinitz, gav søndag sin støtte til sin etterfølger Lapid.

– Ikke bare finnes det rom for å kutte mer i sikkerhetsbudsjettet, men faktisk har vi ikke noe valg. […] Alle budsjettkutt smerter, men staten velger å prioritere. Og gratis utdanning fra treårsalderen er ikke billig, forklarer han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart