Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Statsministerboligens utgifter opp 80 prosent på fire år

Bosetningsmotstandere markerer sin misnøye utenfor statsministerboligen i 2010. (Illustrasjon: Adam Groffman, flickr.com)
Bosetningsmotstandere markerer sin misnøye utenfor statsministerboligen i 2010. (Illustrasjon: Adam Groffman, flickr.com)
I 2012 brukte statsministerboligen 650.000 kroner på mat og 1,9 millioner på rengjøring - over dobbelt så mye som i 2009. En halv million er blitt brukt på Netanyahus private villa i Cæsarea.

Etter at Benjamin Netanyahu tok over som statsminister i 2009 har utgiftene ved statsministerboligen nærmest eksplodert, viser tall som Times of Israel presenterer. I 2012 var de totale utgiftene på 7,5 millioner kroner, eller dobbelt så mye som da han tok over for fire år siden.

I Israel har mediene i forrige uke slått opp en sak hvor det kommer fram at Netanyahu bestilte en dobbeltseng til en verdi av 650.000 kroner på et El Al-fly. Bestillingen kom før han skulle i begravelsen til Storbritannias omstridte eks-statsminister Margaret Thatcher.

Mest har utgiftene til mat og bekvemmeligheter (117 prosent) og rengjøring (118 prosent) økt i den nevnte perioden. Omkring 500.000 kroner har også blitt brukt på Netanyahus private villa i Cæsarea av skattebetalernes penger.

En israelsk bevegelse kalt Movement for Freedom of Information klaget for få uker siden staten inn for Høyesterett, for å ikke offentliggjøre utgiftene til statsministerboligen. De vant saken, siden det israelske lovverket krever at myndighetene uoppfordret offentliggjør all informasjon om statlige myndigheters og departementers interne utgifter. For kort tid siden ble Netanyahu kritisert av mediene, etter at det kom fram at statsministerboligen hadde sprengt sitt eget iskrembudsjett på 16.000 kroner i 2012.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart