Israels nye sentralbanksjef, Jacob Frenkel (Foto: Wikipedia)
Israels nye sentralbanksjef, Jacob Frenkel (Foto: Wikipedia)

Jacob Frenkel ny sentralbanksjef

Etter å ha vært formann i JPMorgan Chase International, tar Jacob Frenkel fatt på sin andre periode som sentralbanksjef.

Jacob Frenkel tok over som sentralbanksjef for første gang i 1991, rett etter Berlin-murens fall. En jobb han beholdt fram til 2000, da hans andre periode løp ut. Nå tar han fatt på sin tredje, skriver Ha’aretz.

Siden den gang har han holdt en rekke foredrag og deltatt på mange konferanser. I næringslivet har Frenkel arbeidet som direktør og formann i henholdsvis Merrill Lynch, AIG og JPMorgan Chase International – tre gigantiske amerikanske finansbanker. Han er også en nærvenn av den avtroppende israelske sentralbanksjefen, Stanley Fischer, selv med bakgrunn fra den amerikanske banknæringen.

Frenkel regnes som en politisk konservativ, som trolig vil legge seg mindre opp i den konsentrasjonen som foregår i israelsk økonomi, enn det Fischer gjorde. En perfekt kandidat for statsminister Benjamin Netanyahu og Likud, som selv hefter en konservativ økonomisk politikk. Det betyr også at han trolig vil la enhver israelsk regjering styre sin økonomi- og sosialpolitikk fritt, mens han selv konsentrerer seg om å holde shekel-kurs og inflasjon nede.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart