Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com
Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com

12 prosent flere IDF-offiserer på seks år

Israels store forsvarsbudsjett har vært gjenstand for politisk debatt i Israel i flere år. Likevel har IDF de siste seks årene fått 12 prosent flere karrieresoldater.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Økningen i antallet offiserer tilsvarer økte årlige utgifter på mellom 750 millioner og 1,5 milliarder kroner, avdekker Ha’aretz. Mens IDFs egen plan er å kvitte seg med 4.500 karrieresoldater, har de ansatt 1.000 nye.

De fleste av disse nyansatte er likevel kun gitt midlertidige stillinger, med mindre lønn enn vanlige offiserer. Skulle forsvaret bestemme seg for å si opp samtlige av dem igjen nå som forsvarsbudsjettet blir kuttet, vil de gå omtrent i null. Ledelsen hevder de tapte inntektene vil få store konsekvenser på kvaliteten på hærens tjenester, noe finansdepartementet ikke er enige i.

Årsaken til at IDF klager ekstra sterkt over budsjettkuttene denne gang, skal være de alt for mange shekelene som går til lønn og pensjon til de mange karrieresoldatene. Det gjør at det er lite rom å manøvrere seg på økonomisk, siden de allerede hadde planlagt å dele ut mange sluttpakker i år. Derfor har de sett seg nødt til å kutte ned på bruk av reservesoldater og militær trening de to neste årene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart