Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

12 prosent flere IDF-offiserer på seks år

Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com
Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com
Israels store forsvarsbudsjett har vært gjenstand for politisk debatt i Israel i flere år. Likevel har IDF de siste seks årene fått 12 prosent flere karrieresoldater.

Økningen i antallet offiserer tilsvarer økte årlige utgifter på mellom 750 millioner og 1,5 milliarder kroner, avdekker Ha’aretz. Mens IDFs egen plan er å kvitte seg med 4.500 karrieresoldater, har de ansatt 1.000 nye.

De fleste av disse nyansatte er likevel kun gitt midlertidige stillinger, med mindre lønn enn vanlige offiserer. Skulle forsvaret bestemme seg for å si opp samtlige av dem igjen nå som forsvarsbudsjettet blir kuttet, vil de gå omtrent i null. Ledelsen hevder de tapte inntektene vil få store konsekvenser på kvaliteten på hærens tjenester, noe finansdepartementet ikke er enige i.

Årsaken til at IDF klager ekstra sterkt over budsjettkuttene denne gang, skal være de alt for mange shekelene som går til lønn og pensjon til de mange karrieresoldatene. Det gjør at det er lite rom å manøvrere seg på økonomisk, siden de allerede hadde planlagt å dele ut mange sluttpakker i år. Derfor har de sett seg nødt til å kutte ned på bruk av reservesoldater og militær trening de to neste årene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart