Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Stor økonomisk vekst «ut av det blå»

20 shekel-seddel, som tilsvarer rundt 30 norske kroner (Foto: Ron Almog, flickr.com)
20 shekel-seddel, som tilsvarer rundt 30 norske kroner (Foto: Ron Almog, flickr.com)
I andre kvartal opplevde Israel en svært uventet økonomisk oppsving i BNP på 5,1 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Israelsk økonomiske vekst har i flere måneder vært rundt halvparten (et sted mellom 2-4 prosent) av «normalveksten» de siste årene på mellom 5-7 prosent.

De fleste europeiske land ville selvsagt jublet høyt og lenge om de klarte å oppnå en vekst på 2-4 prosent, men for godt vante israelere er dette mindre enn før.

Den positive overraskelsen var stor, da Statistisk Sentralbyrå (SSB) i Israel la fram sine tall for andre kvartal 2013 i går. Stort statlig gjeldsetterslep fra fjorårets budsjett, dårlige EU-tider, strammere statsbudsjett 2013-2014, lav lønnsvekst og høy vekst i boligprisene har alt sammen pekt i retning av at tallene ville bli moderate.

Men i andre kvartal vokste den israelske økonomien med hele 5,1 prosent, omregnet til årsbasis. Det er dobbel så mye som veksten i første kvartal på 2,7 prosent. Først og fremst skyldes økningen økte renteutgifter for husholdningene, økt privat forbruk, økt eksport og et økt offentlig forbruk.

Likevel advarer SSB mot en for sterk optimisme, rapporterer Yedioth Aharonoth. For mange av tallene er basert på økonomiske prognoser, som kan vise seg å være feil.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart