USAs ambassadør Dan Shapiro og hans kone besøker Mayanei Hayeshua Medical Center i Bnei Brak for to år siden. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)
USAs ambassadør Dan Shapiro og hans kone besøker Mayanei Hayeshua Medical Center i Bnei Brak for to år siden. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)

Betaler 25 prosent av helseutgiftene selv

Israelere betaler mer helseutgifter av egen lomme enn gjennomsnittet i OECD-landene.

I gjennomsnitt betaler en innbygger i et OECD-land 19,6 prosent av helseutgiftene ut av egen lomme. Israel ligger 6 prosentpoeng over gjennomsnittet.

De laveste individuelle kostnadene finner vi i Nederland (6 prosent), Frankrike (7,5 prosent) og Storbritannia (9,9 prosent). Men til gjengjeld bruker Israel langt mindre penger per hode på helse enn disse og de fleste andre medlemslandene. I forhold til bruttonasjonalprodukt bruker Israel 7,7 prosent på helse.

I perioden 2009-2011 viser OECD-undersøkelsen «Health at a Glance» at Israel og Japan var de to eneste som økte helseutgiftene per hode, med 3,4 prosent i året etter inflasjonsjusteringer. Den globale finanskrisen, som ikke har rammet israelerne like hardt som mange andre, har ført til at helseposten er blitt utsatt for harde kutt i mange land.

Selvmordsraten og alkohol- og tobakksforbruket har økt en del generelt i OECD. Men i Israel fortsetter disse tallene å være blant de laveste. Kun tyrkerne drikker mindre alkohol enn israelerne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart