Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Betaler 25 prosent av helseutgiftene selv

USAs ambassadør Dan Shapiro og hans kone besøker Mayanei Hayeshua Medical Center i Bnei Brak for to år siden. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)
USAs ambassadør Dan Shapiro og hans kone besøker Mayanei Hayeshua Medical Center i Bnei Brak for to år siden. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)
Israelere betaler mer helseutgifter av egen lomme enn gjennomsnittet i OECD-landene.

I gjennomsnitt betaler en innbygger i et OECD-land 19,6 prosent av helseutgiftene ut av egen lomme. Israel ligger 6 prosentpoeng over gjennomsnittet.

De laveste individuelle kostnadene finner vi i Nederland (6 prosent), Frankrike (7,5 prosent) og Storbritannia (9,9 prosent). Men til gjengjeld bruker Israel langt mindre penger per hode på helse enn disse og de fleste andre medlemslandene. I forhold til bruttonasjonalprodukt bruker Israel 7,7 prosent på helse.

I perioden 2009-2011 viser OECD-undersøkelsen «Health at a Glance» at Israel og Japan var de to eneste som økte helseutgiftene per hode, med 3,4 prosent i året etter inflasjonsjusteringer. Den globale finanskrisen, som ikke har rammet israelerne like hardt som mange andre, har ført til at helseposten er blitt utsatt for harde kutt i mange land.

Selvmordsraten og alkohol- og tobakksforbruket har økt en del generelt i OECD. Men i Israel fortsetter disse tallene å være blant de laveste. Kun tyrkerne drikker mindre alkohol enn israelerne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart