Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Boreriggen som fant det enorme Leviathan-feltet har sikret Israel olje- og gassinntekter på hundrevis av milliarder over de neste tiårene. (Illustrasjon: UK in Israel, flickr.com)
Boreriggen som fant det enorme Leviathan-feltet har sikret Israel olje- og gassinntekter på hundrevis av milliarder over de neste tiårene. (Illustrasjon: UK in Israel, flickr.com)

Vil ha tyskproduserte marinebåter til å forsvare gassen

Israel ønsker fire små tyskproduserte fregatter, som skal forsvare olje- og gassreservene i Middelhavet. Får de ikke det, vil de bevege seg videre til Sør-Korea og Italia.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Etter det en sikkerhetskilde forklarer til Ha’aretz, skal hver av de seks tyske marinebåtene ha en prislapp på 600 millioner kroner. De fregattene som den israelske marinen allerede er i besittelse av, er for små og kan ikke bære vekten til det avanserte militærutstyret de trenger.

Men Israel ser også etter andre alternativer, dersom det tyske ikke skulle materialisere seg raskt nok. Som plan B vurderer landet å kjøpe båter til en pris på mellom 0,6-1,2 milliarder kroner, fra Italia eller Sør-Korea. Samtaler med amerikanerne har også funnet sted, som ikke har skip å tilby som møter Israels sikkerhetsbehov.

De båtene israelerne trenger, må kunne bære vekten av anti-rakettsystemet Barak 8 og ha plass til dronefly.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart