Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Venter fortsatt vekst i Israels økonomi

En israelsk fabrikk. (Illustrasjonsfoto: Eran Menashri, flickr.com)
En israelsk fabrikk. (Illustrasjonsfoto: Eran Menashri, flickr.com)
Det er ventet at Israels økonomi vil vokse tre ganger raskere enn gjennomsnittet i de andre OECD-landene de neste årene.

På IBA (Israels «NRK»), engelsk dagsrevy 9. desember 2013, var det gjengitt noen høydepunkter fra det generalsekretæren i OECD, Angel Gurria, sa til den israelske regjeringen dagen før om den israelske økonomien. Han snakket engelsk, og statsminister Benjamin Netanyahu kom med kommentarer innimellom. Her er noe av stoffet, fritt gjengitt.

Sammenlignet med den økonomiske situasjonen i verden generelt, er Israels økonomi stabil, sterk og går i riktig retning.

Det er ventet at Israels økonomi vil vokse med 3,7 eller 3,8 prosent i 2013, og en lignende vekst er ventet de to neste årene. Verdens økonomi vokser 2,7 %. OECD-landene ventes å vokse 1,2 % i gjennomsnitt, altså en tredel av Israels vekst. I eurosonen ventes en nedgang i økonomien i 2013, men det ventes en viss vekst framover.

Arbeidsledigheten i eurosonen vokser fremdeles, og er nå blitt rundt 12 %. Gjennomsnittet i OECD er 8 %. I USA er den 7,3-7,3 %. I Israel er den litt under 6 %. Blant ungdommen i eurosonen er den oppe i 24-25 %.

Israels største problem i økonomien er at av 8 millioner innbyggere står ca. 2 millioner (og tallet vokser raskt) på mange måter utenfor økonomien. Vi snakker da om to grupper: De israelske araberne og de ultra-ortodokse jødene. Hvis vi regner med disse gruppene (som i stor grad ikke ønsker å ha vanlig lønnet arbeid – for arabernes side særlig for kvinnenes del), er arbeidsledigheten i Israel mye større.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart