Benjamin Netanyahu og Narendra Modi under et møte i 2014. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og Narendra Modi under et møte i 2014. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

India kjøper nytt luftvernsystem fra Israel for over 21 milliarder kroner

India og Israel fortsetter forsvarssamarbeidet. Luftvernsystemet skal utplasseres i India i 2023.

Indiske myndigheter har godkjent kjøpet av 40 enheter av det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8, skriver avisen Times of Israel. Avtalen har en verdi på over 21 milliarder kroner. Luftvernsystemet er under felles utvikling av Israel Areospace Industries og indiske Defence Research and Development Organisation.

Barak 8, eller Medium Range Surface to Air Defense Missile (MR-SAM) system, kan skyte ned fiendtlige fly, droner og overvåkingsfly på en avstand mellom 50 og 70 kilometer. Det er ventet at de første luftvernsystemene kan bli utplassert i 2023.

De siste årene har India og Israel knyttet tette bånd på det militære samarbeidet, spesielt på området luft- og rakettforsvar. I tillegg til Barak 8-systemet samarbeider landene også om andre rakettsystemer, som Long Range Surface to Air Missile (LR-SAM-systemet). Det vil bli installert på indiske krigsskip.

India har de siste årene også kjøpt raketter, rakettkastere og droner fra Israel.

I desember i fjor kom Stockholm International Peace Research Institute, som overvåker verdens våpenindustri, med en statistikk som viser at Israel er den sjuende største våpeneksportøren i verden, med 2,1 prosent av det globale salget. USA, Storbritannia, Russland og Frankrike er landene med størst våpenproduksjon.
India har kjøpt det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8. (Foto: Youtube)
India har kjøpt det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8. (Foto: Skjermpdump Youtube)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart