Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Han er Israels rikeste person

Roman Abramovich (i midten) er nå Israels rikeste statsborger. Her avbildet sammen med to Chelsea-tilhengere. (Foto: Mark Freeman/Flickr)
Roman Abramovich (i midten) er Israels rikeste. Her avbildet sammen med to Chelsea-tilhengere. (Foto: Mark Freeman)
Chelsea-eier Roman Abramovich har blitt israelsk statsborger.

Den russisk-jødiske milliardæren Roman Abramovich, eier av fotballklubben Chelsea, har ifølge det israelske innenriksdepartementet immigrert til Israel.

51 år gamle Abramovich landet på Ben Gurion-flyplassen tidligere i uken. Der fikk han et israelsk identitetskort i henhold til loven om tilbakevending (Law of return), som gir alle jøder retter til å immigrere til Israel og få statsborgerskap. Abramovich skal ha ankommet flyplassen i sitt privatfly.

Bytte av statsborgerskap skjer etter at Abramovich ikke lenger fikk visum til Storbritannia etter en diplomatisk konflikt mellom London og Moskva.

Ifølge britiske medier er Abramovich god for over 100 milliarder kroner. Etter å ha blitt israelsk statsborger på mandag er han nå den rikeste i Israel.

Som ny statsborger slipper Abramovich å betale skatt på inntekter fra utlandet i ti år, og han trenger heller ikke å deklarere hvor inntekten har kommet fra.

Han skal bo i et herskapshus han kjøpte fra den israelske Hollywood-stjernen Gal Gadot i Tel Aviv-nabolaget Neve Tzedek, skriver Times of Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart