Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Roman Abramovich (i midten) er nå Israels rikeste statsborger. Her avbildet sammen med to Chelsea-tilhengere. (Foto: Mark Freeman/Flickr)
Roman Abramovich (i midten) er Israels rikeste. Her avbildet sammen med to Chelsea-tilhengere. (Foto: Mark Freeman)

Han er Israels rikeste person

Chelsea-eier Roman Abramovich har blitt israelsk statsborger.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den russisk-jødiske milliardæren Roman Abramovich, eier av fotballklubben Chelsea, har ifølge det israelske innenriksdepartementet immigrert til Israel.

51 år gamle Abramovich landet på Ben Gurion-flyplassen tidligere i uken. Der fikk han et israelsk identitetskort i henhold til loven om tilbakevending (Law of return), som gir alle jøder retter til å immigrere til Israel og få statsborgerskap. Abramovich skal ha ankommet flyplassen i sitt privatfly.

Bytte av statsborgerskap skjer etter at Abramovich ikke lenger fikk visum til Storbritannia etter en diplomatisk konflikt mellom London og Moskva.

Ifølge britiske medier er Abramovich god for over 100 milliarder kroner. Etter å ha blitt israelsk statsborger på mandag er han nå den rikeste i Israel.

Som ny statsborger slipper Abramovich å betale skatt på inntekter fra utlandet i ti år, og han trenger heller ikke å deklarere hvor inntekten har kommet fra.

Han skal bo i et herskapshus han kjøpte fra den israelske Hollywood-stjernen Gal Gadot i Tel Aviv-nabolaget Neve Tzedek, skriver Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart