Den amerikanske teknologigiganten Intel vil investere nesten 100 milliarder kroner i Israel. (Foto: Flickr)
Den amerikanske teknologigiganten Intel vil investere nesten 100 milliarder kroner i Israel. (Foto: Flickr)

Intel investerer 94 milliarder i Israel

Teknologigiganten planlegger den største investeringen i Israel noensinne.

Teknologigiganten Intel er ventet å investere rundt 11 milliarder dollar, drøyt 94 milliarder kroner, for å bygge et nytt produksjonsanlegg i Israel. Det er finansminister Moshe Kahlon som melder dette, skriver avisen Ha’aretz.

Selskapet vil trolig få et tilskudd på 7,5 milliarder kroner fra den israelske regjeringen. Det er åtte prosent av den totale investeringen, som er den største enkeltinvesteringen som noen gang er blitt gjort i Israel.

Intels planer innebærer å bygge en ny fabrikk ved siden av sitt nåværende produksjonsanlegg i Kiryat Gat. Intel har forpliktet seg til at det nye anlegget, som skal stå ferdig innen fem år, skal skape mellom 1000 og 2000 nye arbeidsplasser. I dag har Intel Israel rundt 11.000 ansatte innen produksjon, forskning og utvikling av mikroprosessorer.

Finansminister Kahlon sier den israelske regjeringen og Intel har samarbeidet om prosjektet i over ett år. Mandag ble partene omsider enige om en avtale, men prosjektet er enda ikke helt i havn. Det må først godkjennes av flere statlige institusjoner før første spadetak kan bli tatt.

I mai 2018 besluttet Intel å investere 42 milliarder kroner i å oppgradere sin eksisterende fabrikk i Kiryat Gat i årene mellom 2018 og 2020.

Intels fabrikkområde i Kiryat Gat i Israel. Nå skal det bygges et nytt produksjonsanlegg tilknyttet det gamle. (Foto: Wikipedia)
Intels fabrikkområde i Kiryat Gat i Israel. Nå skal det bygges et nytt produksjonsanlegg tett på det gamle. (Foto: Wikipedia)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart