Skyskrapere i Tel Aviv. (Illustrasjon: Sofaer iMBA Program at Tel Aviv University, flickr.com)
Skyskrapere i Tel Aviv illustrere den økonomiske veksten. Store summer investeres i oppstartsbedrifter. (Illustrasjon: Flickr)

Investerer flere titalls milliarder i israelske oppstartsbedrifter

Bare i september alene ble det investert over ni milliarder kroner.

Så langt i år har investorer investert drøyt 54 milliarder kroner i israelske oppstartsbedrifter. Dermed er man på god vei til å slå fjorårets rekord på 58 milliarder kroner. Bare i september alene klarte oppstartsbedriftene å få inn over 9 milliarder kroner fra eksterne investorer, skriver avisen Israel Hayom.

Tallene er basert på pressemeldinger fra de israelske selskapene. Tallene kan være enda høyere, da enkelte bedrifter ikke offentliggjør sine økonomiske tall. I juli ble det investert 5,9 milliarder kroner og i august 3,2 milliarder.

I september hentet kredittselskapet Fundbox 3 milliarder kroner, selskapet Tipalti hentet 690 millioner kroner og cybersikkerhetsselskapet Snyk 640 millioner kroner fra investorer. Drone-selskapet D-Fend hentet 255 millioner kroner og Xjet, som utvikler 3D-printere, fikk inn 410 millioner kroner.

Basert på folketall er det ingen land i verden som har flere oppstartsbedrifter enn Israel. Bare USA har flere oppstartsbedrifter uavhengig av folketall. Derfor har Israel fått kallenavnet Start-up-nation (oppstartslandet).

En av bedriftene som hjelper oppstartsbedrifter på beina er Intel.

Bloomberg har kåret Israel til den 5. mest innovative økonomien i verden.

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om den israelske gründer-kulturen.

– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel, forklarer Strøm-Olsen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart