Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pandemien vil koste Israel 120 milliarder kroner

Statsminister Benjamin Netanyahu informerte mandag 16. mars om strengere tiltak mot koronaviruset. (Foto: GPO/Flickr)
Koronaviruset koster det israelske samfunnet dyrt.

Finansdepartementet i Israel anslår at koronaviruset vil koste den israelske økonomien over 120 milliarder kroner. Israelsk industri har stoppet nesten helt opp i et forsøk på å bremse spredningen, som gjør at den økonomiske veksten fordufter.

Israels bruttonasjonalprodukt er ventet å falle med 66 milliarder kroner som følge av landets tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset, ifølge Finansdepartementets sjeføkonom Shira Greenberg, skriver Times of Israel.

I tillegg forventes globale hendelser relatert til viruset å koste ytterligere 53 milliarder kroner i tap for israelske virksomheter.

Den israelske regjeringen beordret mandag at bedrifter med mer enn 10 ansatte må kutte bemanningen på kontoret med 70 prosent. Også i offentlig sektor skal det kun være minimalt med ansatte på jobb.

De økte restriksjonene kom etter at Helsedepartementet foreslo en total nedstenging av landet. Finansdepartementet er derimot sterkt imot å stenge ned alt av bedrifter og virksomheter.

Israelske myndigheter jobber med en redningspakke for å redde bedrifter som sliter økonomisk som følge av tiltakene mot koronaviruset. Spesielt flybransjen, hotellnæringen og resten av turistbransjen er hardt rammet.

Israel har forbudt samlinger over 10 personer, stengt skoler, tvunget alle som kommer til landet i 14 dagers karantene, stengt alle kjøpesentre, restauranter og kafeer i et forsøk på å bremse spredningen av viruset.

304 personer har så langt fått påvist koronaviruset i Israel. Tilstanden for fire av dem er alvorlig, mens tilstanden er moderat for 11 av dem. 284 har mildere symptomer.

For å ikke bryte forbudet mot forsamlinger over 10 personer, har mange tatt i bruk kreative metoder for å for eksempel kunne gjennomføre et bryllup:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart