Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Feriebyen Eilat er hardt rammet av koronakrisen. Dette bildet er fra før pandemien startet. (Foto: Wikipedia)

I denne byen er 75% arbeidsledige

Israelsk ferieby er hardt rammet av koronaviruspandemien.

Den populære israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet er økonomisk hardt rammet av koronaviruset. I et normalår besøker rundt 2,5 millioner turister byen som ligger helt sør i Israel, kilt mellom Jordan og Egypt. Nå, som følge av koronaen og stengte grenser, er byen helt tom, skriver Times of Israel.

Normalt er de 12.000 hotellsengene i byen fylt opp gjennom hele året. Nå står de tomme. Lior Mucznik, som er direktør for tre av byens hoteller, anslår at de taper opp mot 100 millioner kroner for hver måned pandemien varer.

De fleste av Eilats 67.000 innbyggere jobber i turistnæringen. Nå er 75% av dem arbeidsledig. Byen har fått statlige midler, men ordfører Meir Yitzhak Halevi mener hjelpen foreløpig bare «er et lite plaster på et stort sår».

Totalt er over én million israelere arbeidsledige, over 25% arbeidsledighet.

Som følge av en nedgang i antallet nye koronatilfeller har myndighetene i Israel begynt å lette litt på restriksjonene og flere virksomheter har fått lov til å åpne igjen. Dette er likevel til liten økonomisk hjelp for Eilat foreløpig.

De lokale myndighetene i Eilat ønsker at de sentrale myndighetene kommer med en redningspakke som er spesifikt rettet mot feriebyen ved Rødehavet.

– Jeg har bodd her i 32 år og aldri sett noe som dette. Det er som om en bombe har blitt sluppet over byen, sier Eilat-beboer Josef Gez (54).

Som denne videoen viser har steinbukker inntatt de folketomme gatene:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart