Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israels finansminister: – Vi håper Bidens besøk vil legge grunnlaget for et fellesmarked i Midtøsten

Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
- Et fellesmarked i Midtøsten vil skape en helt ny virkelighet innenfor både sikkerhet og økonomi, uttaler Israels finansminister Avigdor Liberman.

Israels finansminister Avigdor Liberman kom med en uttalelse på mandag, hvor han uttrykte et håp om at president Bidens besøk vil føre til dannelsen av et fellesmarked i Midtøsten, inkl. Saudi-Arabia, skriver i24News.

I dag landet president Biden i Israel og vil fredag reise videre i en historisk første direkte president-rute fra Israel til Saudi-Arabia. Det hvite hus uttalte at fokus under besøket vil være “å utvide det regionale økonomiske og sikkerhetsmessige samarbeidet.”

Under en økonomisk konferanse arrangert av det israelske magasinet Calcalist, uttrykte finansminister Liberman sine forventninger til Bidens besøk og han håper på: “dannelsen av ​​et nytt fellesmarked i Midtøsten. Det er den store utfordringen.”

“Det vil fullstendig endre virkeligheten her, både innenfor sikkerhet og økonomi. Derfor håper jeg at hovedvekten under Bidens besøk vil være på å skape et slikt nytt marked i Midtøsten.”

I 2020 normaliserte Israel forholdet til Emiratene, Bahrain, Sudan og Marokko med Abraham-avtalene, ved hjelp av Trump-administrasjonen i USA og med Saudi-Arabias velsignelse. Israel har dog fortsatt ikke blitt formelt anerkjent av Saudi-Arabia.

Under konferansen uttalte Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Eyal Hulata at innenfor rammene av Bidens besøk «er det absolutt mulig å begynne samtalene om en potensiell utvidelse av våre markeder i regionen.

“Det er ikke tilfeldig at Biden reiser hit i morgen og fortsetter videre til Saudi-Arabia i en historisk første direkterute. Hvis man evner å adressere problemstillingene trinnvis, kan det skape gjennombrudd.” avslutter Hulata.

Finansminister Liberman tweete i går: – Det er på tide å danne et felles marked i Midtøsten mellom Israel, Saudi-Arabia, Jordan, Egypt, Bahrain og Emiratene. Vi kan bygge en forbindelse mellom landene med veier, togskinner og motorveier. Det er den store utfordringen som vil fullstendig endre virkeligheten her nede, inkl. sikkerhet og økonomi.

Denne artikkelen ble skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart