Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)

Israels finansminister: – Vi håper Bidens besøk vil legge grunnlaget for et fellesmarked i Midtøsten

- Et fellesmarked i Midtøsten vil skape en helt ny virkelighet innenfor både sikkerhet og økonomi, uttaler Israels finansminister Avigdor Liberman.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israels finansminister Avigdor Liberman kom med en uttalelse på mandag, hvor han uttrykte et håp om at president Bidens besøk vil føre til dannelsen av et fellesmarked i Midtøsten, inkl. Saudi-Arabia, skriver i24News.

I dag landet president Biden i Israel og vil fredag reise videre i en historisk første direkte president-rute fra Israel til Saudi-Arabia. Det hvite hus uttalte at fokus under besøket vil være “å utvide det regionale økonomiske og sikkerhetsmessige samarbeidet.”

Under en økonomisk konferanse arrangert av det israelske magasinet Calcalist, uttrykte finansminister Liberman sine forventninger til Bidens besøk og han håper på: “dannelsen av ​​et nytt fellesmarked i Midtøsten. Det er den store utfordringen.”

“Det vil fullstendig endre virkeligheten her, både innenfor sikkerhet og økonomi. Derfor håper jeg at hovedvekten under Bidens besøk vil være på å skape et slikt nytt marked i Midtøsten.”

I 2020 normaliserte Israel forholdet til Emiratene, Bahrain, Sudan og Marokko med Abraham-avtalene, ved hjelp av Trump-administrasjonen i USA og med Saudi-Arabias velsignelse. Israel har dog fortsatt ikke blitt formelt anerkjent av Saudi-Arabia.

Under konferansen uttalte Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Eyal Hulata at innenfor rammene av Bidens besøk «er det absolutt mulig å begynne samtalene om en potensiell utvidelse av våre markeder i regionen.

“Det er ikke tilfeldig at Biden reiser hit i morgen og fortsetter videre til Saudi-Arabia i en historisk første direkterute. Hvis man evner å adressere problemstillingene trinnvis, kan det skape gjennombrudd.” avslutter Hulata.

Finansminister Liberman tweete i går: – Det er på tide å danne et felles marked i Midtøsten mellom Israel, Saudi-Arabia, Jordan, Egypt, Bahrain og Emiratene. Vi kan bygge en forbindelse mellom landene med veier, togskinner og motorveier. Det er den store utfordringen som vil fullstendig endre virkeligheten her nede, inkl. sikkerhet og økonomi.

Denne artikkelen ble skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart