Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Avigdor Lieberman. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)

Israels finansminister: – Vi håper Bidens besøk vil legge grunnlaget for et fellesmarked i Midtøsten

- Et fellesmarked i Midtøsten vil skape en helt ny virkelighet innenfor både sikkerhet og økonomi, uttaler Israels finansminister Avigdor Liberman.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels finansminister Avigdor Liberman kom med en uttalelse på mandag, hvor han uttrykte et håp om at president Bidens besøk vil føre til dannelsen av et fellesmarked i Midtøsten, inkl. Saudi-Arabia, skriver i24News.

I dag landet president Biden i Israel og vil fredag reise videre i en historisk første direkte president-rute fra Israel til Saudi-Arabia. Det hvite hus uttalte at fokus under besøket vil være “å utvide det regionale økonomiske og sikkerhetsmessige samarbeidet.”

Under en økonomisk konferanse arrangert av det israelske magasinet Calcalist, uttrykte finansminister Liberman sine forventninger til Bidens besøk og han håper på: “dannelsen av ​​et nytt fellesmarked i Midtøsten. Det er den store utfordringen.”

“Det vil fullstendig endre virkeligheten her, både innenfor sikkerhet og økonomi. Derfor håper jeg at hovedvekten under Bidens besøk vil være på å skape et slikt nytt marked i Midtøsten.”

I 2020 normaliserte Israel forholdet til Emiratene, Bahrain, Sudan og Marokko med Abraham-avtalene, ved hjelp av Trump-administrasjonen i USA og med Saudi-Arabias velsignelse. Israel har dog fortsatt ikke blitt formelt anerkjent av Saudi-Arabia.

Under konferansen uttalte Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Eyal Hulata at innenfor rammene av Bidens besøk «er det absolutt mulig å begynne samtalene om en potensiell utvidelse av våre markeder i regionen.

“Det er ikke tilfeldig at Biden reiser hit i morgen og fortsetter videre til Saudi-Arabia i en historisk første direkterute. Hvis man evner å adressere problemstillingene trinnvis, kan det skape gjennombrudd.” avslutter Hulata.

Finansminister Liberman tweete i går: – Det er på tide å danne et felles marked i Midtøsten mellom Israel, Saudi-Arabia, Jordan, Egypt, Bahrain og Emiratene. Vi kan bygge en forbindelse mellom landene med veier, togskinner og motorveier. Det er den store utfordringen som vil fullstendig endre virkeligheten her nede, inkl. sikkerhet og økonomi.

Denne artikkelen ble skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart