Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Både israelere og turister elsker å handle på israelske markeder, hvor du kan kjøpe stort sett hva som helst. (Foto: fabcom, 5. januar 2015, flickr)

Israelsk eksport ligger an til ny rekord i 2022

Alt tyder på at israelsk eksport vil sette ny rekord i 2022.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israelsk eksport ligger an til å nå en rekord på over 165 milliarder dollar (tilsvarer over 1,647 billioner kroner) i 2022. Dette er ifølge Israels finansdepartement en økning på 15 % sammenlignet med 2021, skriver i24NEWS.

Økonomiminister Orna Barbivai tilskriver økningen fra 143 milliarder dollar (tilsvarer nesten 1,430 billioner kroner) i 2021 (tilsvarer en økning på 25 % sammenlignet med 2020), med åpning av flere handelskontorer globalt, hjelp til eksportører, forenkling av regelverk for selskaper og utenlandske forhandlere til Israel.

Eksporten har økt betydelig fra 96 ​​milliarder dollar (nesten 960 milliarder kroner) i 2016.

Ifølge Israels finansdepartement vil den største økningen i år komme fra tjenester – for eksempel transport, turisme, forskning og utvikling fra salg av oppstartsbedrifter. Departementet legger til at eksporten av varer vil øke på grunn av vekst innen områder som medisinsk og optisk utstyr, kjemikalier og diamanter.

Israels hovedeksport er slipte og uslipte diamanter, perler, andre edle metaller og steiner (33 % av den totale eksporten), ifølge Trading Economics.

Europa er fortsatt Israels største handelspartner med over 37 milliarder dollar (tilsvarer nesten 370 milliarder kroner) i bilateral handel i løpet av første halvår 2022, ekskl. diamanter, etterfulgt av Asia med 21 milliarder dollar (tilsvarer nesten 210 milliarder kroner), viser data fra Israels statistiske sentralbyrå.

USA forble Israels største partner som nasjon, med over 10 milliarder dollar (tilsvarer nesten 100 milliarder kroner) i løpet av første halvår, etterfulgt av Kina med i underkant av 9 milliarder dollar (tilsvarer nesten 90 milliarder kroner).

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart