Datasenteret som det israelske selskapet planlegger å bygge i Norge. (Illustrasjon: Green Mountain)

Israelsk firma bygger gigantisk datasenter i Norge

Videodelingstjenesten TikTok blir en av kundene.

Det israelske selskapet Azrieli Group skal bygge et datasenter i Norge gjennom sitt norske selskap Green Mountain. Det israelske eiendoms- og holdingselskapet kjøpte det norske datasenterselskapet i 2021.

Det israelske selskapet omtalte den gangen kjøpet som «en milepæl» og en del av planen om å bygge store og internasjonale datasentre. Azrieli-gruppen er det femte største selskapet på Tel Aviv-børsen. 

Datasenteret har sikret seg den kinesiske videodelingstjenesten TikTok som en av sine kunder. Videoer fra europeiske TikTok-brukere vil lagres i datasenteret, som blir Norges desidert største og et av Europas største.

Selskapet bak datasenteret leverer også virksomhetskritiske datasentre for skylagring, bank og finans og annen samfunnskritisk infrastruktur.

Det nye store datasenteret skal bygges i kommunene Hamar og Løten og blir den største investeringen i Innlandet noensinne.

Totalt skal det investeres et sted mellom 11 og 15 milliarder kroner og senteret vil ha en kapasitet på opptil 150 megawatt med strøm.

Ifølge det israelske finansmagasinet Globes vil selskapet finansiere utbyggingen med egne midler, eventuelt hente inn noe finansiering.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart