Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelsk firma bygger gigantisk datasenter i Norge

Datasenteret som det israelske selskapet planlegger å bygge i Norge. (Illustrasjon: Green Mountain)
Videodelingstjenesten TikTok blir en av kundene.

Det israelske selskapet Azrieli Group skal bygge et datasenter i Norge gjennom sitt norske selskap Green Mountain. Det israelske eiendoms- og holdingselskapet kjøpte det norske datasenterselskapet i 2021.

Det israelske selskapet omtalte den gangen kjøpet som «en milepæl» og en del av planen om å bygge store og internasjonale datasentre. Azrieli-gruppen er det femte største selskapet på Tel Aviv-børsen. 

Datasenteret har sikret seg den kinesiske videodelingstjenesten TikTok som en av sine kunder. Videoer fra europeiske TikTok-brukere vil lagres i datasenteret, som blir Norges desidert største og et av Europas største.

Selskapet bak datasenteret leverer også virksomhetskritiske datasentre for skylagring, bank og finans og annen samfunnskritisk infrastruktur.

Det nye store datasenteret skal bygges i kommunene Hamar og Løten og blir den største investeringen i Innlandet noensinne.

Totalt skal det investeres et sted mellom 11 og 15 milliarder kroner og senteret vil ha en kapasitet på opptil 150 megawatt med strøm.

Ifølge det israelske finansmagasinet Globes vil selskapet finansiere utbyggingen med egne midler, eventuelt hente inn noe finansiering.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart