Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sommerleir på Gaza-stripen

Også i år avholdt Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen sommerleirer hvor barn får politisk indoktrinering og paramilitær trening.

Årets slagord for Hamas-leirene var «Seier gjennom ungdom» og «Tilbakevendingsleirer». Palestinske ledere, både i Hamas og Fatah, forespeiler sine tilhengere at de skal vende tilbake til eiendommer som deres forfedre forlot i 1948, og dermed gjøre Israel til en stat med arabisk flertall.

FN-organisasjonen UNRWA arrangerer også sommerleirer på Gaza-stripen, og de får mye større oppslutning enn Hamas-leirene. Det blir anslått at nesten 50.000 barn og ungdom deltok på Hamas-leirene, et betydelig større antall enn ifjor. Omkring 250.000 barn og ungdom deltok på UNRWA-leirene.

Hamas og andre radikale islamister kritiserer UNRWA-leirene fordi de ikke gir politisk-religiøs indoktrinering og paramilitær trening.

– Våre sommerleirer gir barna mulighet til å ta imot «islamske og nasjonale verdier», sier Hamas-lederen Mussa al-Samal. Hamas brukte store ressurser for å mobilisere til sine egne sommerleirer.

Det er også registrert angrep mot UNRWAs sommerleirer. 28. juli ble en leir nord på Gaza-stripen utsatt for brannstifting. 18. juli måtte to leirer i Khan Yunis og Rafah stenge på grunn av protestaksjoner fra «sinte palestinere». Hamas fordømmer angrepene på UNRWA-leirene, men har ikke gjort noen effektive tiltak for å stanse trakasseringen.

Bilder som er offentliggjort på palestinske nettsider, og samlet av The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center, viser eksempler på den paramilitære treningen som barna får.

 

Barn iført grønn Hamas-caps gjør øvelser med rifler (http://paltimes.net, 26. juni 2011).
Rapellering og hopping gjennom flammer (http://www.paldf.net, 10. juli 2011).
Karate- og selvforsvarsklasser (http://www.paldf.net, 10. juli 2011).
Øvelse i nærkamp (http://www.paldf.net, 16. juli 2011).
Øvelse på framrykning langs bakken (http://www.paldf.net, 10. juli 2011).
Avslutningsseremoni for Hamas-sommerleiren i Rafah (Hamas forum, Safa, 20. juli 2011).
Fra avslutningsseremonien til sommerleiren "Tilbakevending" i regi av Islamsk Jihad (PALDF forum, 15. juli 2011).

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart