Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Beitar Jerusalem straffes for rasisme blant tilhengere

Beitar Jerusalems klubbemblem
Beitar Jerusalems klubbemblem
Bot på 75.000 kroner og fem kamper med tomme tribuner. Det er dommen til disiplinærkomiteen i det israelske fotballforbundet etter Beitar Jerusalem-fansens rasistiske slagord.

Tirsdagens cupkamp på hjemmebane mot Maccabi Umm al-Fahm ble likevel spilt foran fulle tribuner, etter at ledelsen i Beitar Jerusalem opprinnelig hadde bestemt at de ville stenge fansen ute. Årsaken var at styret hadde glemt å be lagmannsdomstolen om å beordre at kampen måtte spilles uten tilskuere. Dermed hadde de ikke noe annet valg enn å følge opp sine forpliktelser.

Med ekstra mange polititjenestemenn på tribunene gikk heldigvis kampen rolig for seg på Teddy Stadium, kanskje takket være at hjemmelaget vant 5-0.

Sliter med rasistgruppering
Etter at to muslimske spillere har undertegnet kontrakt med Beitar har den anti-muslimske retorikken som vanligvis retter seg mot motstanderne på banen, nå blitt rettet mot eget lag. Sist seriekamp hjemme mot Bnei Yehudi ropte supporterne slagord som «Ingen adgang for arabere». Etter et møte med klubbledelsen bestemte disiplinærkomiteen til det israelske fotballforbundet (IFA) seg for å bøtelegge klubben med 75.000 kroner. Dessuten må laget spille de neste fem kampene uten tilskuere.

Misfornøyd eks-ordfører
En av dem som er svært opprørt over situasjonen er tidligere statsminister Ehud Olmert. Han har vokst opp i hovedstaden, vært ordfører i byen og har alltid hatt Beitar Jerusalem som sitt favorittlag. Han skriver i et leserinnlegg i Yedioth Aharonoth:

– Jeg har fulgt laget i mange år. Når de har hatt problemer har jeg skaffet dem sponsorer som gjorde at laget kunne fortsette å operere. Jeg var en stolt Beitar-supporter. […] Mange som er involvert i israelsk fotball sier Beitar-fansen er viktige for den konkurransemessige atmosfæren. Uansett hvor de spiller er tribunene nesten alltid fulle […] Men det kan ikke føre til at vi feier rasismen fra den gruppen som ønsker seg «Rent Beitar» under teppet, skriver Olmert.

«Rent» betyr uten muslimer eller arabere, hvor én million av dem er innbyggere i Israel.

Boikotter klubben
Olmert var til stede under lørdagens kamp mot Bnei Yehudi og beskriver hvordan han opplevde det.

– Det var den verste formen for opptreden supportere kan gi sitt lag. […] Det faktum at araberne er en del av staten Israel og er statsborgere med like rettigheter, er i dette tilfellet ikke relevant. Selv om de ikke var statsborgere kan slike avskyelig rasistiske uttalelser ikke bli tolerert, understerker han.

– Denne saken bør bekymre oss alle. Dersom vi ikke fjerner disse rasistene fra våre tribuner og støter dem ut av laget, vil vi ikke være noe bedre enn dem. Jeg vil ikke stille opp på noen Beitar-kamper inntil de er fjernet, lover han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart