Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Gamle minner fra Gaza

Skolebøkene til palestinske barn på FN-skoler forvrenger sannheten. (Foto: UNRWA Goes to war)
Skolebøkene til palestinske barn på FN-skoler forvrenger sannheten. (Foto: UNRWA Goes to war)
Et av MIFFs nye medlemmer har erfaringer fra Gaza-stripen helt tilbake til slutten av 1950-tallet. Per Eiliv Moi kan fortelle om noe som allerede den gang bar i seg varsel om katastrofale resultater.

Per Eiliv Moi fra Røyse i Buskerud var blant 1500 medlemmer som meldte seg inn i Med Israel for fred (MIFF) under Gaza-krigen i juli og august.

I den forbindelse delte han erfaringer fra Gaza-stripen som går nesten 60 år tilbake i tid:

«Jeg husker med forferdelse det jeg opplevde i Gaza i 1957/1958 da jeg tjenestegjorde i UNEF. Det som gjorde mest inntrykk var de daglige skoleoppstillingene på en skole i nærheten av Beit Hanun der vi i stabskompaniet til DANOR bataljonen var forlagt. For oss var disse oppstillingene så fundamentalt ulike de fredelige oppstillingene i Norge. I Gaza så oppstillingene mer ut som militære bataljonsoppstillinger. Oppstillingene sluttet med en høylytt og unison besvergelse: “Vi sverger at vi ikke skal slå oss til ro før hver eneste jøde er drept eller drevet på havet.”

Jeg kan ikke arabisk, men jeg spurte de sivile arabiske leirarbeiderne i leiren vår hva som ble sagt under skoleseremonien, og det var de som forklarte meg hva innholdet i besvergelsen var.

Hvem som var ansvarlig for driften av skolen vet jeg ikke, men på et stort blått skilt ved skoleinngangen kunne en lese bokstavene UNRWA. Når barn inndoktrineres på denne måten må jo resultatet bli katastrofalt.»

Moi var norsk soldat i United Nations Emergency Force (UNEF), en styrke som ble opprettet etter Suez-krisen i 1956.

Hatopplæringen pågår fortsatt ved UNRWA-skoler på Gaza-stripen viser en fersk dokumentarfilm. UNRWA har rykket ut med en melding hvor de hevder anklagene i filmen er grunnløse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart