Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Avslører løgnanklage

Skjermdump fra Verdidebatt.no.
Skjermdump fra Verdidebatt.no.
Hvorfor brydde ingen nyhetsmedier seg om å avsløre at historien var fabrikkert? undrer Arne Ørum.

I januar spredte palestinske og pro-palestinske medier og organisasjoner en anklage om drap i kaldt blod og på kloss hold av en 74 år gammel palestinsk kvinne under Gaza-krigen 2014. Med hjelp av opplysninger fra palestinske menneskerettighetsorganisasjoner har skribenten Arne Ørum, i en artikkel på Verdidebatt, påvist at det hele er en fabrikert løgnanklage.

Ørum avslutter sin artikkel slik:

«De som har videreformidlet og delt denne saken har gjort det på litt ulike måter, men det som går igjen er at den relativt tvilsomme, men gruoppvekkende historien som dukker opp fem måneder etter Gaza-krigen, blir spredt og delt uten forbehold, men med stor iver. Det dreier seg om propaganda som er dypt dehumaniserende. Men det er også hensikten. De eksplisitte nazianklagene som for eksempel Palestinian Information Centre benyttet kan gjerne tas vekk, for de ligger der likevel.

Demonisering. De som fabrikkerte og viderefortalte denne historien, har et problem. Blant de sistnevnte er det sannsynligvis flere som må ha forstått at historien ikke var sann. Mange har kanskje ikke forstått dette, men har heller ikke funnet grunn til å undersøke før de videreformidlet og delte. De har i stedet kunnet plassere historien rett inn i sitt forenklede, ideologiske univers der de undertrykte alltid har rett – og har rett i alt. Der kultiveres forestillingen om gjerningsmannen og offeret. I deler av den pro-palestinske opinion blir Israel, slik som her, ensidig gjort til gjenstand for demonisering og delegitimering. Derfor er det ikke rom for israelske soldater med menneskelige trekk og en humanitær gest.»

Blant arabisk-språklige medier som videreformidlet løgnanklagen var Al-Watan, Al-Quds Al-Arabi, Al-Araby Al-Jadeed og Ma’an News, i tillegg til tv-kanalene Al Quds og Al Aqsa.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart