Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Brende reagerer kraftig på at norsk-støttet senter er oppkalt etter terrorist

Børge Brende signerte en ny samarbeidsavtale med Israel. (Foto: UD)
Børge Brende reagerer sterkt på avsløringen til Palestinian Media Watch. (Foto: UD)
Nå krever norske myndigheter tilbake pengene de har brukt på ungdomssenteret.

Fredag ble det kjent at et palestinsk ungdomssenter som Norge har vært med og bidratt økonomisk til, er oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. Hun ledet et terrorangrep i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Tolv av ofrene var barn. Siden Norge har vært en av bidragsyterne til ungdomssenteret, er emblemet til norske myndigheter godt synlig ved inngangspartiet til det omstridte bygget.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, sier utenriksminister Børge Brende i en pressemelding fra Utenriksdepartementet fredag kveld.

Det var den israelske vaktbikkjen Palestinian Media Watch (PMW) som først omtalte det groteske navnevalget i en artikkel publisert fredag 26. mai.

Det skal være den palestinske ikke-statlige organisasjonen Women’s Technical Affairs Committee (WTAC) som har oppkalt senteret etter en av de verste terroristene i moderne tid. Ifølge PMW skal senteret også brukes til å lære ungdommer om det de selv omtaler som kampen til “martyren” Dalal Mughrabi.

Senteret har mottatt norske bistandsmidler via den palestinske valgkommisjonen og organisasjonen UN Women. Formålet har vært å fremme kvinners deltakelse i valg.

Utenriksdepartementet skriver i pressemeldingen at det var først etter at den norske støtten var avsluttet at det ble kjent at senteret tok navnet etter Dalal Mughrabi. Verken norske myndigheter eller FN var konsultert på forhånd eller invitert til åpningen av senteret i forrige uke. UD reagerte umiddelbart da saken ble gjort kjent.

– Vi har bedt om at logoen til det norske representasjonskontoret blir tatt av bygningen umiddelbart, og at midlene som har gått til senteret blir tilbakebetalt. Det vil ikke bli inngått nye avtaler med verken valgkommisjonen eller UN Women i palestinske områder før de har tilfredsstillende prosedyrer på plass som sikrer at slikt ikke skjer igjen, skriver utenriksministeren på regjeringens nettside.

Å hylle terrorister på denne måten er ikke uvanlig i det palestinske samfunnet. Fra før har de palestinske selvstyremyndighetene oppkalt tre skoler etter Mughrabi. Palestinernes president Mahmoud Abbas har også oppkalt et datasenter etter den kvinnelige terroristen og hatt markeringer på fødselsdatoen hennes.

Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Nede til venstre er emblemet til den norske regjeringen synlig. Norge er en av dem som står bak opprettelsen av senteret. (Foto: Palestinian Media Watch)
Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Nede til venstre er emblemet til den norske regjeringen synlig. Norge er en av dem som står bak opprettelsen av senteret. (Foto: Palestinian Media Watch)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart