FNs generalsekretær Antonio Guterres vil ikke lenger være tilknyttet ungdomssenteret. (Foto: FN)
FNs generalsekretær Antonio Guterres vil ikke lenger være tilknyttet ungdomssenteret. (Foto: FN)

Også FN trekker støtten til senter oppkalt etter Dalal Mughrabi

- Glorifisering av terror er ikke under noen omstendigheter akseptabelt, sier FN-sjef Antonio Guterres.

Fredag trakk Norge sin støtte til et palestinsk ungdomssenter på Vestbredden etter at det ble kjent at det er oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi, som ledet et terrorangrep i Israel i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Tolv av dem var barn.

Nå har også De forente nasjoner, som sto bak opprettelsen av senteret sammen med Norge og de palestinske selvstyremyndighetene, trukket sin støtte. FN sier navnevalget er støtende og bidrar til glorifisering og hyllest av terrorisme.

– De forente nasjoner vil ikke lenger assosieres med senteret etter at vi ble kjent med det vulgære navnevalget, og har tatt grep for å sikre oss at lignende hendelser ikke skal skje i framtiden, sier FNs generalsekretær Antonio Guterres i en uttalelse.

Verken norske myndigheter eller FN skal ha visst om det groteske navnevalget på ungdomssenteret. Det var først etter at støtten var avsluttet at det ble kjent at senteret tok navnet etter Dalal Mughrabi. Det skal være den palestinske ikke-statlige organisasjonen Women’s Technical Affairs Committee (WTAC) som har oppkalt senteret etter en av de verste terroristene i moderne tid.

– Glorifisering av terror eller gjerningspersonene bak heslige terrorhandlinger, er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. FN har gjentatte ganger krevd en slutt på oppvigleri til vold og hat ettersom det er til hinder for fred, sier FN-sjefen.

I likhet med Norge krever FN at deres logo fjernes fra senteret umiddelbart. Norge har også krevd å få pengene de har bidratt med tilbakebetalt. Senteret ble tildelt bistandsmidler for at det skulle fremme kvinners deltakelse i valg.

Å hylle terrorister på denne måten er ikke uvanlig i det palestinske samfunnet. Fra før har de palestinske selvstyremyndighetene oppkalt tre skoler etter Mughrabi. Palestinernes president Mahmoud Abbas har også oppkalt et datasenter etter den kvinnelige terroristen og hatt markeringer på fødselsdatoen hennes.

Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Nede til venstre er emblemet til den norske regjeringen synlig. Norge er en av dem som står bak opprettelsen av senteret. (Foto: Palestinian Media Watch)
Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Nede til venstre er emblemet til den norske regjeringen synlig. Norge er en av dem som står bak opprettelsen av senteret. Til høyre logoen til FN. (Foto: Palestinian Media Watch)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart