Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Dette flagget skaper raseri i Egypt

Egyptiske myndigheter har startet etterforskning etter at det israelske flagget dukket opp i en skolebok.
Egyptiske myndigheter har startet etterforskning etter at det israelske flagget dukket opp i en skolebok.
Egypterne liker ikke å se det israelske flagget i barnas skolebøker.

En skolebok for åttendeklassinger som viser det israelske flagget på et kart over Midtøsten, har skapt raseri i Egypt, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

Historiker Bassam el-Shammaa sier til den egyptiske avisen Al-Youm al-Saba’a at han tok kontakt med utgiveren av skoleboken «Vårt arabiske hjemland. Geografiske trender og islamsk kultur», etter at han oppdaget at det israelske flagget vises på kartet istedenfor det palestinske. Utgiveren er ikke tilknyttet myndighetene.

Utgiveren skal ha sagt til el-Shammaa at det hadde skjedd en glipp og at den ville bli utbedret i framtidige versjoner av boken. Det svaret var ikke godt nok.

Den egyptiske historikeren mente utgiveren måtte be alle biblioteker og skoler om å fjerne kartet fra bøkene for å unngå «denne alvorlige tabben», men utgiveren skal ha svart at den løsningen var alt for vanskelig å gjennomføre.

På grunn av den massive mediedekningen saken har fått i egyptisk media har det egyptiske utdanningsdepartementet varslet at de vil starte en etterforskning.

Ridaa Hijari, som leder departementet for generell utdanning, sier det vil bli tatt affære mot utgiveren hvis etterforskningen avdekker at skoleboken ikke har fått lisens fra utdanningsdepartementet.

– Da jeg hørte om saken, tok jeg kontakt med rådgiveren for sosiologiske studier og ba om en kopi av boken. Nå må vi finne ut hvem som undersøkte boken og vi vil sende ut en instruksjon om å trekke boken tilbake fra butikkene og stanse distribusjon av den, sier Hijari til den egyptiske avisen.

En høytstående tjenestemann i Utdanningsdepartementet i Egypt sier til avisen Al-Masry al-Youm at departementet allerede har gitt ordre om at siden med kartet skal fjernes fra alle skolebøkene fram til etterforskningen er avsluttet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart