Miss Israel Adar Gandelsman (t.v.) og Miss Irak Sarah Idan poserte sammen. Det var det ikke alle som likte. (Foto: Instagram)
Miss Israel, Adar Gandelsman (t.v.), og Miss Irak, Sarah Idan, poserte sammen på et bilde. (Foto: Instagram)

Ble drapstruet etter denne selfien

Familien til Miss Irak måtte flykte landet etter bilde med Miss Israel.

Familien til Sarah Idan, den irakiske deltakeren av skjønnhetskonkurransen Miss Universe, har vært nødt til å forlate landet på grunn av en selfie hun tok sammen med den israelske deltakeren Adar Gandelsman. Det ble heller ikke godt mottatt at hun poserte i bikini, skriver avisen Times of Israel.

– Disse to tingene sammen førte til et kaos for henne i hjemlandet. Både hun og familien ble truet med at hvis hun ikke returnerte til Irak og fjernet bildene, så ville de ta fra henne tittelen [Miss Irak] og de ville drepe henne, sier Adar Gandelsman, den israelske deltakeren, i intervju med israelsk TV.

De to deltakerne har holdt kontakten siden de ble kjent med hverandre under skjønnhetskonkurransen. Hun sier Miss Irak ikke angrer på bildet.

– Hun gjorde det for å vise at det er mulig å leve sammen, sier Gandelsman.

Da bildet ble publisert på bildetjenesten Instagram skrev Idan «fred og kjærlighet» under bildet. Responsen ble alt annet enn fred og kjærlighet.

– På grunn av truslene har familien forlatt Irak fram til situasjonen roer seg ned, forteller Gandelsman. Ifølge henne skal familien nå være bosatt i USA.

I forrige måned forsvarte Idan at hun hadde posert sammen med israeleren, og sa at det var et uttrykk for ønske om fred, og ikke en støtte til Israel.

– Jeg vil understreke at formålet med bildet bare var å uttrykke håp og ønske om fred mellom våre to land, skrev Idan på sin Instagram-profil.

Irak og Israel har i dag ingen diplomatiske forbindelser.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart