Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinsk skolebok for femteklassinger fremstiller jihadister og terrorister som helter å etterfølge

Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. (Foto: Facebook)
Elever ved Dalal Mughrabi barneskole. Flere palestinske skoler er oppkalt etter massemorderen. (Foto: Facebook)
Dem som ikke ønsker å drepe israelere framstilles som feiginger.

Hvis du ønsker å vite hvorfor palestinske barn tror at det å drepe israelere er noe til etterfølgelse, trenger du bare å se til et av kapitlene i deres skolebok, skriver Itamar Marcus, leder av Palestinian Media Watch, i Jerusalem Post.

«PAs skolebøker er blitt kritisert helt siden Palestinian Media Watch skrev sin første analyse av dem i 1998, og de nyeste bøkene er faktisk noen av de verste. Det er spesielt et kapittel som skiller seg ut i hyllest av terrorisme. Dette kapitlet, som finnes i den arabiske språkboken for femteklasse fra 2017, gir deg en forståelse av PA-lederskapets dypt forskrudde verdier».

Kapittelet begynner smått uskyldig med å understreke helters betydning for nasjonal identitet og nasjonal stolthet. Videre i skoleboken står det at det å føle stolthet ikke er nok og det pekes på at samfunnet gjør mange grep for å hedre sine helter. Man synger sanger om dem, oppkaller sine barn etter dem og navngir gater og torv etter dem.

«Kort fortalt sikrer samfunnet at helter aldri blir glemt. Det er kanskje en stund siden de levde, men ved å navngi gater og torv etter dem og synge sanger om dem, forblir disse heltene i den palestinske bevisstheten. Det sender også ut et annet signal: Barna blir fortalt at disse heltene ikke bare er minner fra fortiden, de er også rollemodeller for framtiden. Alle vil ønske å være som dem», skriver Marcus videre i leserinnlegget sitt.

Det er i seg selv er ikke det problematiske. Det er først når skoleboken presenterer en liste over ti rollemodeller at det virkelig går galt.

«Listen over palestinske helter inkluderer ingen forskere, ingen leger, ingen ingeniører, ingen sangere, ingen idrettsutøvere eller artister. Det har vært tre muslimske nobelprisvinnere i vitenskap og to i litteratur, men ingen av dem er på listen over helter», skriver Itamar Marcus.

Så hvem blir presentert som rollemodeller for de palestinske skoleelevene?

«Det er ti muslimske militante fra det 21. århundre på listen. Og det kanskje verste navnet på listen av rollemodeller er massemorderen Dalal Mughrabi».

Mughrabi ledet en gruppe terrorister som angrep og kapret en buss i Israel i 1978. 25 voksne og 12 barn ble drept i angrepet. Denne barnemorderen blir fremstilt som en rollemodell i palestinske skolebøker, som en person som «alle ønsker å være som». Etter å ha navngitt de ti heltene understreker PAs skolebok at det ikke finnes noen bedre mennesker enn disse krigerne:

«Disse heltene er nasjonens krone, de er symbolet på dens herlighet, de er de beste av de beste, de beste av edle mennesker», står det i skoleboken.

Mughrabi ble drept i forbindelse med terrorangrepet. Også andre på listen over rollemodeller er blitt drept i kamp. Skoleboken fokuserer på deres død og glorifiserer deres vilje til å dø:

«De tok livet i egne hender og kastet det ut i farene, uten å miste besluttsomheten og uten å bli svake og uten å overgi seg. Noen av dem døde som martyrer, noen av dem døde mens de fullførte sine forpliktelser som helter».

Som om det ikke er skremmende nok for barna å bli fortalt at de må ut og drepe, så blir de også opplært til at «heltene» dør fryktløse som martyrer. I slutten av kapitelet blir elevene møtt med denne oppfordringen: «Hyll heltene, forakt feigingene».

«Det tragiske er at fremstillingen av Dalal Mughrabi som helt og rollemodell verken er tilfeldig eller et isolert tilfelle, men endel av en bred og nærmest kult-lignende tilbedelse av Mughrabi regissert av palestinske myndigheter. Det palestinske utdanningsdepartementet har navngitt fem skoler i tillegg til en idrettsturnering etter Mughrabi», skriver Marcus.

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Denne kult-lignende tilbedelsen av mordere er en fundamental del av et fordervet verdisystem som palestinske ledere har promotert siden PLO ble grunnlagt i 1965 og som palestinske selvstyremyndigheter har indoktrinert barn med siden 1994, skriver han videre.

«Det er ikke overraskende at så mange palestinske terrorister de siste årene har vært tenåringer, inkludert han som drepte den israelsk-amerikanske firebarnsfaren Ari Fuld. The palestinske lederskapet har spredt sitt «drep en israeler – bli en helt»-budskap i flere tiår. Etter resultatet å dømme er det tydelig at palestinske barn har latt seg påvirke».

Dette er altså valgalternativene som går gjennom hodet til palestinske barn etter å ha lest et av de verste kapitelene du finner i skolebøkene deres:

Hvis jeg, et palestinsk barn, er villig til å drepe israelere og blir en martyr, så vil jeg være blant de beste av de beste, min nasjons krone, gater vil bli oppkalt etter meg og jeg vil være en palestinsk helt. Men hvis jeg ikke er villig til til å drepe israelere og bli en martyr, så er jeg en feiging.

Hvis du var et påvirkelig barn. Hvilken vei hadde du valgt, avslutter Marcus.

Muhammad Taraireh (t.h.) drepte Hallel Yaffa Ariel med kniv mens hun sov i sin egen seng.
17 år gamle Muhammad Taraireh (t.h.) drepte Hallel Yaffa Ariel med kniv mens hun sov i sin egen seng. Han er bare en av mange unge palestinere som har utført terrorangrep de siste årene. En rekke terrorangrep er blitt utført av tenåringer.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart