Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

YouTube har gitt MIFF fullt medhold og avsløringer fra hatytringer på palestinsk tv er tilbake

Skjermdump fra klippene som YouTube først fjernet, men så la tilbake.
- Noen ganger gjør vi feil mens vi prøver å gjøre det rette, skriver YouTube til MIFF.

Torsdag 19. august ble MIFF utestengt fra å kunne publisere på YouTube i én uke. Tiltaket kom akkurat da MIFF var i en direktesending, så også denne sendingen ble fjernet fra YouTube.

Bakgrunnen for YouTubes tiltak var to korte klipp fra palestinsk tv som har ligget på MIFFs YouTube-kanal i 13 år.

I juli fikk MIFF en videoklipp fjernet fra YouTube der en Hamas-talsmann, Ismail Radwan, på palestinsk tv 30. mars 2007 sa at «oppstandelsen først vil finne sted når muslimer dreper jødene». Dette sier YouTube er et brudd på reglene om ikke å slippe til «voldelige kriminelle organisasjoner». MIFF er helt enig i at Hamas er en voldelig, kriminell organisasjon, og vi har publisert dette klippet nettopp for å eksponere dette.

19. august fjernet YouTube er klipp fra palestinsk TV sendt 13. mai 2005, der Ibrahim Mudayris blant annet sier at «jødene er et virus som tilsvarer AIDS». MIFF er helt enig med YouTube om at dette er en hatytring, og det er derfor vi tekstet den arabiske talen til norsk for å eksponere og motarbeide dette hatet.

MIFF klaget på begge disse tiltakene 19. august. I første omgang sa YouTube ja til å la Radwan-klippet komme tilbake, men avviste vår anke om Mudayris-klippet. Torsdag 2. september klaget MIFF på ny angående Mudayris-klippet, og vi fikk positivt svar fra YouTube samme dag:

«Etter å ha tatt en ny gjennomgang, kan vi bekrefte at deres innhold ikke bryter reglene. Takk for din tålmodighet mens vi gjennomgikk din klage. Vårt mål er å passe på at innhold ikke bryter våre regler, slik at YouTube kan være et trygt sted for alle – og noen ganger gjør vi feil mens vi prøver å gjøre det rette. Vi er lei oss dersom vår feil skapte frustrasjon hos deg, og vi setter pris på at du lot oss vite om dette,» skriver YouTube.

Så begge klippene ligger nå ute igjen, slik de har gjort i 13 år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart