Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tenåringsjentene deltar i leir oppkalt etter terrorist, indirekte sponset av Norge

Tenåringsjenter blir trent i militæruniform på en sommerleir oppkalt etter en terrorist. Det hele er indirekte sponset av norske bistandspenger. (Foto: Shabiba, via Palestinian Media Watch)
Femti palestinske tenåringsjenter deltok i forrige uke på en leir oppkalt etter terroristen som stod bak det mest dødelige terrorangrepet mot Israel.

På Al-Istiqlal University i Jeriko på Vestbredden ble det avholdt en leir i forrige uke. Arrangør av leiren var palestinske selvstyremyndigheters politiadministrasjon og Fatahs Shabiba-bevegelse for elever i videregående skole. Leiren er kalt «Klassen til martyren Dalal Mughrabi», meldte den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 23. oktober. Shabiba-bevegelsen har publisert bilder av jentene med militæruniformer (se for eksempel bildet i toppen), melder Palestinian Media Watch.

Mughrabi var en kvinnelig Fatah-terrorist som ledet et terrorangrep i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Tolv av ofrene var barn. I 2017 ble det kjent at et palestinsk ungdomssenter som Norge hadde bidratt økonomisk til, var oppkalt etter terroristen Mughrabi. Daværende utenriksminister Børge Brende reagerte raskt med å kreve det norske støttebeløpet betal tilbake.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, sa Brende.

Norge har indirekte støttet sommerleiren i forrige uke på minst to måter. Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter er vi med på å finansiere de palestinske politistyrkene og høyere utdanning som universitetet i Jeriko. Palestinske myndigheter gir også penger fra internasjonal bistand videre til PLO og Fatah, som kommer Shabiba-bevegelsen til gode.  


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart