Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tenåringsjenter blir trent i militæruniform på en sommerleir oppkalt etter en terrorist. Det hele er indirekte sponset av norske bistandspenger. (Foto: Shabiba, via Palestinian Media Watch)

Tenåringsjentene deltar i leir oppkalt etter terrorist, indirekte sponset av Norge

Femti palestinske tenåringsjenter deltok i forrige uke på en leir oppkalt etter terroristen som stod bak det mest dødelige terrorangrepet mot Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

På Al-Istiqlal University i Jeriko på Vestbredden ble det avholdt en leir i forrige uke. Arrangør av leiren var palestinske selvstyremyndigheters politiadministrasjon og Fatahs Shabiba-bevegelse for elever i videregående skole. Leiren er kalt «Klassen til martyren Dalal Mughrabi», meldte den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 23. oktober. Shabiba-bevegelsen har publisert bilder av jentene med militæruniformer (se for eksempel bildet i toppen), melder Palestinian Media Watch.

Mughrabi var en kvinnelig Fatah-terrorist som ledet et terrorangrep i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Tolv av ofrene var barn. I 2017 ble det kjent at et palestinsk ungdomssenter som Norge hadde bidratt økonomisk til, var oppkalt etter terroristen Mughrabi. Daværende utenriksminister Børge Brende reagerte raskt med å kreve det norske støttebeløpet betal tilbake.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, sa Brende.

Norge har indirekte støttet sommerleiren i forrige uke på minst to måter. Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter er vi med på å finansiere de palestinske politistyrkene og høyere utdanning som universitetet i Jeriko. Palestinske myndigheter gir også penger fra internasjonal bistand videre til PLO og Fatah, som kommer Shabiba-bevegelsen til gode.  

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart