Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

6 skoler i Øst-Jerusalem ble satt under økt tilsyn etter å ha oppfordret til hat mot Israel og IDF

Også i Øst-Jerusalem blir skolebarn lært opp til å hate Israel. (Foto: Peter Biro, EU, flickr)
Israels utdanningsminister Yifat Shasha-Biton: Oppfordring til hat mot staten Israel og IDF-soldater i barneskolebøker er uakseptabelt og vil bli behandlet med hard hånd.

Israels utdanningsminister Yifat Shasha-Biton kunngjorde torsdag at de permanente tillatelsene for seks skoler i Øst-Jerusalem er trukket tilbake på grunn av oppfordring til hat mot Israel og det israelske forsvaret (IDF), skriver Times of Israel.

Skolene har fått betinget konsesjon i ett år, hvor de forplikter seg til å endre skoleplanen for ikke å miste lisensen til å drive skole helt.

Israels utdanningsdepartement skriver i sin uttalelse at avgjørelsen ble tatt etter at det ble funnet at skolene brukte en skoleplan som inneholder: – glorifisering av fanger og deres væpnede kamp mot staten Israel, konspirasjonsteorier om pasienter som nektes medisinsk behandling og utsatt for forsettlig skade fra medisinsk personell, anklager om at [Israel] er ansvarlig for vannkrisen i de palestinske selvstyreområdene, anklager om drap, fordrivelse og militære massakrer.

Ledelsen ved Ibrahimieh College og fem andre skoler drevet av organisasjonen Al-Eman har blitt innkalt til en høring om skolepensum. Til sammen har skolene rundt 2000 elever.

– Å oppfordre til hat mot staten Israel og IDF-soldater i barneskolebøker er uakseptabelt og vil bli behandlet med hard hånd, sier kunnskapsminister Shasha-Biton.

Tidligere denne måneden satte den videregående skolen Anata High School i Øst-Jerusalem opp et skuespill der noen elever var kledd som væpnede menn som truet andre elever kledd som religiøse jøder, som satt på kne med bind for øynene.

Israels utdanningsdepartement fordømte hendelsen, men presiserte at skolen er under full administrativ kontroll av de palestinske selvstyremyndighetene (PA). PA har i flere år utarbeidet en skoleplan som oppfordrer barn til å ofre livet i jihad som terrorister for å ta med seg israelske barn, kvinner og menn til døden – likevel fortsetter Norge og EU å sende milliarder i PAs lommer og la misbruket fortsette.

Se klippet fra den videregående skolen i Øst-Jerusalem her:

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart