Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Hvem er Muhammad Dahlan?

De fleste av våre lesere fikk kanskje med seg at det var strid mellom Arafat og den nye statsministeren Mahmoud Abbas (Abu Mazen) om hvem som skulle sitte i hans nye regjering. Det fremste stridstemaet var Muhammad Dahlan, som Mahmoud Abbas ønsket å ha med som sikkerhetsminister.

Dahlan er 42 år gammel. Arafat brukte ham som sjef for Preventive Security Service i Gaza, en av flere «sikkerhetstjenester» som Arafat har holdt seg med. Men i juli 2002 bad Arafat ham om å trekke seg som en del av den gjennomgripende reformen verden krever av det palestinske styret (og som Arafat har sabotert).

Dahlans sikkerhetstjeneste arresterte hundrevis «aktivister» fra Hamas og Islamsk Jihad. De forhindret mange terror-angrep på Israel. Men det er dessverre ikke hele sannheten. Dahlan selv har tjent en formue siden Oslo-avtalen ble undertegnet. Hans folk er beskyldt for å ha innkrevd «beskyttelsespenger» fra velstående folk i Gaza.

Dahlan har graden oberst, men har ingen militær utdanning som skulle gi rett til en slik grad.
Kritikk av Arafat
Da Dahlan sluttet som sikkerhetssjef, lovte Arafat å gjøre ham til sin rådgiver i sikkerhetssaker. Men løftet ble ikke innfridd. Da Dahlan forstod (i slutten av 2002) at Arafat hadde plassert ham på sidelinjen, innkalte han en gruppe journalister til pressekonferanse. Der kritiserte han Arafat og det palestinske styret for korrupsjon.

Han sa også at palestinerne gjorde en feil da de ikke slo ned på Hamas og andre ekstremist-grupper. Han kritiserte også at palestinerne har brukt våpen mot Israel og dermed «militarisert» konflikten.

Arafat ble sint for det Dahlan sa. Han oppfatter Dahlan som en del av den planen Israel har, med støtte av USA, for å fjerne Arafat fra makten. Han sier at en rekke palestinere er langt mer kvalifisert enn Dahlan til å være minister for sikkerheten. – Det ble et kompromiss hvor Mahmoud Abbas selv ble sikkerhetsminister, men Dahlan fikk en stilling hvor han langt på vei kan være det i praksis.

Når Mahmoud Abbas ønsker Dahlan som sikkerhetsminister, er det fordi Dahlan er en sterk mann. Han er en av de få aktuelle kandidatene som sier at han vil slå ned på Hamas og Islamsk Jihad. Abbas håper at han vil være i stand til det. Av samme grunn ønsker Arafat å holde Dahlan borte fra makten. Han ønsker ingen sterk sikkerhetsminister, men en som er lojal mot Arafat selv.

Det gjenstår å se hva Abbas og Dahlan kan og vil gjøre når det kommer til stykket. Industri- og handelsminister Ehud Olmert sier at den nye regjeringen må dømmes etter sine handlinger, ikke etter sine ord.

Hovedkilde: En artikkel i Jerusalem Post 22. april 2003 av Khaled Abu Toameh.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart