Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Maktvakum etter Arafat

I følge lovene til de palestinske selvstyremyndighetene, skal lederen av den lovgivende forsamling, Rouhi Fattouh, overta dersom Arafat blir ute av stand til å løse sine oppgaver. Fattouh regnes som Arafat-lojal. PLO hevder tidligere statsminister Mahmoud Abbas (Abu Mazen) skal overta, fordi han fortsatt er generalsekretær i den palestinske paraplyorganisasjonen som i praksis kontrollerer de selvstyrte palestinske områdene. Det kan se ut som om Ahmed Qureia (Abu Ala) og Mahmoud Abbas (Abu Mazen) går sammen om å overta kontrollen over selvstyremyndighetene, rapporterer den israelske avisen Ma’ariv. Yasser Arafat har aldri utnevnt en nestkommanderende eller noen annen "kronprins". Ledere i Yasser Arafats Fatah-fraksjon har bedt sine medlemmer som bor i utlandet om å komme til Ramallah Det er fryktet at en eventuell bortgang av Yasser Arafat vil utløse en blodig maktkamp i toppen av det palestinske lederskapet. Maktkampen vil først og fremst dreie seg om kontrollen av de palestinske sikkerhetsstyrkene, som Arafat har beholdt egenrådig ansvar for til tross for sterkt reformpress. De palestinske sikkerhetsstyrkene er satt i høy beredskap etter meldingene om Yasser Arafats alvorlige situasjon. – Det kan bli nødvendig for den israelske hæren å gå inn i palestinsk-kontrollerte områder for å hindre skade på uskyldige sivile palestinere dersom et internt palestinsk kaos oppstår, sa en batalsjonssjef ved IDFs sentralkommando til Jerusalem Post onsdag. – Mange av tjenestemennene i de palestinske selvstyremyndighetene frykter for sin sikkerhet og blir hele tiden fulgt av væpnede vakter, sier oberstløytnanten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart