Israels største handelspartner etter USA i 2004

Handelen mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene stoppet tilslutt på 1,9 milliarder dollar i 2004. Dette tilsvarer en økning på 37 prosent fra året før, i følge Economic Departement of the Federation of the Israeli Chambers of Commerce (FICC). I 2001 endte handelen på 1,4 milliarder dollar, før det gikk kraftig nedover året etter. I 2003 var imidlertid handelen tilbake på nivået fra 2001. Tilbake i 2004, var den totalte PA-importen av israelske varer på 1,6 milliarder dollar. Dette er en økning på 26 prosent fra 2003. Dette gjør PA til den nest største importøren av israelske varer, etter USA. Samtidig økte den israelske importen med hele 36 prosent fra året før, og stanset på 300 millioner dollar. – Det er ikke tvil om at den forbedrede sikkerhetssituasjonen vil få handelen til å ta av med PA, uttalte formann i FICC, Uriel Lynn til Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart