Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Få palestinske arbeidere

Det følgende bygger på en artikkel av Daniel Kennemer i Jerusalem Post 29. juni 2005. Han tar utgangspunkt i en studie som er offentliggjort av det israelske finansdepartementet.

Det følgende bygger på en artikkel av Daniel Kennemer i Jerusalem Post 29. juni 2005. Han tar utgangspunkt i en studie som er offentliggjort av det israelske finansdepartementet.

For vel et tiår siden arbeidet ca. 150.000 palestinere fra Vestbredden og Gaza i Israel. [Andre kilder gir enda høyere tall, mange av dem kom ulovlig.] Nå er tallet redusert til 10.000 på dager når israelsk næringsliv har ekstra store behov. På grunn av terroren har Israel gjort det vanskelig å komme inn i Israel.

I tillegg har Israel også hatt et stort antall fremmedarbeidere fra andre land (Ghana, Filippinene, Romania og mange andre land), både lovlige og ulovlige. De siste årene er antallet også av disse arbeiderne blitt betydelig redusert.

Israels økonomi
Den sterke reduksjonen i billig arbeidskraft har bidradd til å redusere arbeidsledigheten, særlig blant de israelske gruppene som har lavest utdanning. Dermed er fattigdommen og ulikheten i samfunnet redusert, og det offentlige slipper å bruke så mye penger på trygder og støtte.

Palestinsk økonomi
Ifølge studien tjener heller ikke palestinsk økonomi på at mange palestinere arbeider i Israel. Lønnen i Israel er høy sammenliknet med de palestinske områdene, selv for kroppsarbeid. Er det mulighet for å arbeide i Israel, blir det mindre interessant for palestinere med utdanning og yrkesopplæring.

Tiltak
Studien går derfor inn for avvikle palestinsk arbeid i Israel helt innen utgangen av 2008. I mellomtiden bør de palestinerne som arbeider i Israel, få minimumslønn. [I praksis har de nok ofte fått mindre.] For å unngå de uheldige virkningene på det palestinske samfunnet av dette, bør de ansatte selv få utbetalt bare det de ville fått ved å arbeide i de palestinske omådene. Resten bør gå til det palestinske området, studien foreslår å øremerke det til utdanning.

De israelske arbeidsgivere som ansetter fremmedarbeidere ulovlig, bør få en straff som svir.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart