Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Truer med å si opp sin stilling

Den palestinske finansministeren Salam Fayyad skal ha planer om å levere inn sine avskjedspapirer. De palestinske myndighetene har ikke kommentert saken, men Fayyads medhjelpere sier til Yedioth Aharonoth at hans avskjed er en advarsel til PA-formann Mahmoud Abbas og hans statsminister Ahmed Qureia. Begge de to palestinske topplederne skal ha hindret flere forsøk fra Fayyad på å gjennomføre økonomiske reformer. Fayyad håper avskjeden vil sende ut et signal om at han ikke tolererer at utenforstående blander seg inn i hans arbeid. Andre palestinske kilder hevder han sier opp fordi han har planer om å stille som kandidat ved det palestinske valget i januar. Fayyad er frustrert over at PA ikke klarer å etterleve de internasjonale kravene om budsjettkutt for å stimulere den palestinske økonomien. Han mottok også sterk kritikk fra sikkerhetsstyrkene, da han jobbet for å implementere et krav fra Israel, USA og EU. Dette gikk ut på at lønningene til det palestinske sikkerhetspersonellet, skulle betales direkte på bankkontoene deres, i stedet for i lønningsposer. Dette skulle hindre korrupsjon og bestikkelser. Utenlandske givere donerte til sammen rundt 175 millioner kroner i måneden for å dekke budsjettunderskuddene til de palestinske myndighetene i 2005.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart