Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Islam i fokus etter Muhammed-tegninger

Noen nyhetsnotiser som viser palestinske reaksjoner etter Muhammed-tegningene i Europa.

POLITIET I JERUSALEM:Væpnede palestinske grupper har truet europere etter Muhammed-karikaturene som er trykket i vestlige aviser. Torsdag ble EUs kontor på Gaza-stripen omringet av væpnede menn, og Norge stengte sitt representasjonskontor på Vestbredden etter trussler. Samme dag ble en tysk statsborgere bortført for en kort periode i Nablus. Flere europeiske hjelpearbeidere har flyktet til trygghet i Israel.
Fredag ettermiddag frykter israelsk politi opprør på Tempelplassen. Derfor er det ventet at bare menn over 45 år med israelske identifikasjonspapirer får slippe inn til muslimenes fredagsbønn, melder Yedioth Aharonoth.

3. feb. 2006 kl. 07.00

NABLUS:
Tysker kidnappet av Al-Aqsa Martyrbrigader
Chritopher Kasten (21) fra Tyskland ble arrestert av væpnede palestinske menn i Nablus torsdag kveld. Han ble satt fri kort tid senere.
Al-Aqsa Martyrbrigader har tatt på seg ansvaret for kidnappingen.
– Jeg er ikke sint på palestinerne. Jeg tror ikke mine kidnappere representerte det palestinske folk, sa Kasten etter frigivelsen. Han vil fortsette å arbeide som frivillig engelsklærer i området.
En rekke palestinske grupper har truet europeiske mål etter Muhammed-karikaturene som er trykket i en rekke vestlige aviser.

3. feb. 2006 kl. 07.00

VESTBREDDEN:
Nordmenn trues av militante palestinere
Norge har torsdag stengt sitt representasjonskontor på Vestbredden etter trussler fra militante palestinske grupper. På Gaza-stripen ble EUs kontor omringet av rasende, væpnede menn.
– Vi vil følge nøye med, og hvis europeiske land fortsetter med sine angrep mot islam og profeten, vil vi legge dette kontoret i ruiner, truer en talsmann for Yassir Arafat-brigaden til nyhetsbyrået Reuters. En annen Fatah-fraksjon sier innbyggerne i en rekke europeiske land «vil være i fare» dersom myndighetene ikke kommer med en offisiell unnskyldning innen ti timer.
Fatah er tradisjonelt omtalt i norske medier som en sekulær bevegelse i det palestinske samfunnet, men deres væpnede grupper har vært sentrale i trusslene mot europeiske land og statsborgere etter at noen aviser trykket Muhammed-karikaturene.
Ni norske diplomater og 14 lokalansatte nordmenn og palestinere jobber på representasjonskontoret i Al Ram. Nordmennene skal foreløpig ikke ha evakuert området.

2. feb. 2006 kl. 16.30

PALESTINSKE MUSLIMER:
Truer skandinaver etter Muhammed-tegninger
Væpnede palestinske grupper truer dansker, nordmenn og svensker både på Vestbredden og Gaza-stripen.
Islamsk hellig krig på Gaza-stripen sa søndag at nordiske personer må være ute av området i løpet av 48 timer.
– UD har koordinert utreisen for de to norske hjelpearbeiderne vi vet befinner seg på Gaza-stripen, sier pressevakt i UD, Anne Kjersti Shaw til Aftenposten.no.
I Nablus ropte medlemmer av Al-Aqsa Martyrbrigader anti-danske slagord og truet danske mål på Vestbredden og Gaza-stripen søndag, rapporterer Yedioth Aharonoth.
De palestinske muslimene reagerer fordi en dansk og en norsk avis har trykket karikaturer av profeten Muhammed. «Det er en del av vestens pågående korstog mot Islam», sier et medlem av Martyrbrigadene til den israelske avisen.
Muslimer har også satt i gang boikott av danske produkter, i følge NTB. Saudi-Arabia har hjemkalt sin ambassadør fra København.

30. jan. 2006 kl. 05.00

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart