Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ikke så mange palestinere?

Det er ikke 2,4 millioner arabere (palestinere) på Vestbredden, bare 1,4 millioner, mener israeleren Yoram Ettinger.

Det er ikke 2,4 millioner arabere (palestinere) på Vestbredden, bare 1,4 millioner, mener israeleren Yoram Ettinger.

Ettinger skriver fast i Yedioth Aharonoth. Han har tidligere blant annet vært ansatt ved Israels ambassade i Washington med status som ambassadør, og regnes som ekspert på amerikanske og israelske forhold. Han tilhører høyrefløyen i Israel. Se hans offisielle nettside.

I en artikkel på Ynet 9. februar 2006 skriver han om befolkningsutviklingen i de arabiske områdene, særlig på Vestbredden. Her er noen av hans påstander, fritt gjengitt:

De palestinske områdene
Det er en vanlig oppfatning at folketallet øker raskt på Vestbredden. I virkeligheten er veksten redusert. Utviklingen i antall fødsler på Vestbredden har vært lavere enn mange forventet. Det finner Ettinger ved å bruke det palestinske styrets egne tall for helse og utdanning. I tillegg kommer en del andre faktorer:
325,000 palestinere som bodde i utlandet ble tatt med i statistikken fra 1997, og er en del av grunnlaget for senere beregnede tall. 210.000 arabere i Jerusalem og 105.000 palestinere med israelsk statsborgerskap er blitt talt to ganger, både som arabere i Israel og som innbyggere på Vestbredden.
I perioden 1997-2003 flyttet 74.000 palestinere fra de palestinske områdene. Han tror at en god del palestinere vil forlate Vestbredden nå fordi det er blitt Hamas-styre der.

Valget
Den palestinske valgkomiteen sa at det var 760.000 stemmeberettigede på Vestbredden ved valget nå i januar. Dersom befolkningen hadde vært på 2,4 millioner (slik noen påstår), ville bare 32 % av befolkningen hatt stemmerett, 68 % ville ha vært under stemmerettsalderen. Dersom Ettingers beregninger stemmer, vil det bety at 46 % av befolkningen er under stemmerettsalderen. Det er et rimeligere tall.

Redusert befolkningsvekst
De senere år er befolkningsveksten betydelig redusert i den tredje verden, også i mange muslimske land. I Iran er den kommet ned på 1,9 barn per kvinne, i Egypt ned på 2,9 barn per kvinne.

Ifølge UNRWA er fruktbarheten blant araberne på Vestbredden gått ned fra 5,4 barn per kvinne til 3,24. Det palestinske helsedepartementet oppgir noen av grunnene: Familieplanlegging (52 % av gifte kvinner bruker fødselskontroll), økende gjennomsnittsalder for når man inngår ekteskap, økt antall skilsmisser, bedre utdanning, flere kvinner tenker karriere og det er en utstrakt flytting fra landsbyer til byer.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart