Kritiserer Saudi-Arabia for Hamas-besøk

Khaled Mashaal, som er eksilleder for Hamas fra Damaskus, ble mottatt med stor pomp og prakt i Saudi-Arabia i helgen. Hamas-delegasjonen møtte flere sentrale tjenestemenn og medlemmer av kongefamilien, inkludert utenriksminister Saud al-Faisal. Besøket vekker sterke reaksjoner hos de Fatah-kontrollerte palestinske selvstyremyndighetene i Ramallah. – Saudi-Arabia har gjort en stor feil ved å invitere Mashaal og hans venner, sier en medarbeider av PA-formann Mahmoud Abbas. – De arabiske statene burde boikotte Hamas på grunn av deres voldelige kupp på Gaza-stripen, legger han til. Både Egypt og Saudi-Arabia presser på for å etablere en ny palestinsk samlingsregjering mellom Fatah og Hamas. Representanter for de to bevegelsene skal ha hatt hemmelige forhandlingsmøter på Gaza-stripen, i Damaskus og Beirut den siste tiden. – Partene drøftet muligheten for å avholde nytt president- og parlamentsvalg, sier de palestinske kildene til Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart