Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Dødsstraff for palestinere som selger land til jøder

Palestinske myndigheter har nylig sendt ut en ny advarsel mot å selge leiligheter eller eiendommer til jøder. De som bryter forbudet vil bli tiltalt for "høyforræderi", en dom som betyr dødsstraff.
Forbudet mot å selge land til jøder er nå utvidet til også å gjelde utleie til jøder eller jødiske organisasjoner. PAs øverste religiøse dommer hevder jødene vil spre "moralsk, politisk og sikkerhetsmessig korrupsjon".

Onsdag 1. april kom sjeik Tayseer Rajab Tamimi, den øverste muslimske dommeren i de palestinske selvstyremyndighetene, med en påminnelse om fatwaen som forbyr salg av eiendom til jøder.

– I følge islamsk lov er den en «alvorlig synd» å selge hus eller land til jøder, sa Tamimi, ifølge Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. Eiendomsmeglere eller andre mellommenn kan også bli straffet dersom de deltar i slike transaksjoner.

Sjeik Tamimi la også ned forbud mot å leie ut eiendom til jøder eller jødiske organisasjoner, for han hevdet jødene vil spre «moralsk, politisk og sikkerhetsmessig korrupsjon».

– Jerusalem er den religiøse, politiske og åndelige hovedstad til palestinerne. Jødene har igjen rettigheter i Jerusalem, sa Tamimi.

Flere titalls palestinere er myrdet de siste 30 årene, mistenkt for å ha solgt eiendom til jøder. Fatah-politikeren Hatem Abdel Kader, som er PA-statsminister Salaam Fayads rådgiver i Jerusalem-saker, forsvarer forbudet mot eiendomssalg til jøder. Han mener det er nødvendig for å beskytte den arabiske befolkningen i den demografiske kampen i Jerusalem-området.

Relaterte artikler:
Dødsstraff for å kjøpe eiendommer i Irak

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart