Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Flåteaktivister raser mot BBC

Dokumentarprogrammet Panorama på BBC har laget en 30 minutters oppsummering av bordingen av Mavi Marmara 31. mai 2010.

– Gaza-flåten handlet ikke om å få forsyninger til Gaza-stripen, men om å skape politisk press på Israel og det internasjonale samfunn, konkluderer journalist Jane Corbin. Hun forteller blant annet at to tredeler av medisinene som var om bord på Gaza-flåten var utgått på dato.

Nytt materiale
BBC har intervjuet en rekke av de israelske soldatene og offiserene som deltok i bordingen. De har også fått frigjort helt nye bilder og videoklipp fra aktivister og soldaters kameraer. Dokumentaren inneholder også flere intervjuer med medlemmer av Free Gaza-gruppen og den tyrkiske organisasjonen IHH.

BBC fastslår ikke hvem av partene som først åpnet ild med skarpe skudd under konfrontasjonen, men gjengir påstander fra begge sider. Bilder og uttalelser avslører imidlertid tydelig at IHH-aktivister møtte de israelske soldatene med planlagt, voldelig motstand. Ni tyrkiske aktivister og rundt 30 andre personer ble skadet i konfrontasjonen. Det var ikke én eneste vestlig eller arabisk person blant aktivistene som ble skadet.

Demonstrasjon mot BBC
Pro-palestinske aktivister liker dårlig at Israels versjon har kommet såpass tydelig og godt fram i BBC-programmet. De hevder mediehusets journalister ikke har vært skeptiske nok til Israel.

Briten Ken O’Keefe vil arrangere en demonstrasjon utenfor BBCs kontorer i London. Han var en av Free Gaza-aktivistene om bord på Mavi Marmara, og fikk slippe til med uttalelser en rekke ganger i løpet av dokumentaren.

– Nok er nok. Vi vet alle sannheten om terrorangrepene utført av Israel. BBC trenger å høre at de ikke lenger kan servere slike løgner som sannheten, har han skrevet på sin Facebook-vegg.

En annen britisk aktivist reagerte på at programmet ble sendt under Ramadan, da de fleste muslimer ikke kan skru på tv-en uten å bryte fasten.

BBC har gjentatte ganger blitt utsatt for kraftig kritikk om ensidighet fra pro-israelske organisasjoner. Denne gang får statskanalen gjennomgå fra palestina-aktivistene.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart