Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kan få livstidsdom for islamkritikk

Palestineren Walid Hussain (26) fra Vestbredden er fengslet av palestinske selvstyremyndigheter, og kan bli dømt til livstid.

En nabo i Kalkilya synes ikke det er nok. «Han burde blitt brent til døde,» sa Abdul Latif Dahoud (35) til nyhetsbyrået AP i november. Han mener henrettelsen burde funnet sted på offentlig sted, «for å bli et eksempel for andre».

Hvilken forferdelig forbrytelse er det Hussain har gjort seg skyld i? Hvorfor ønsker til og med hans mor at han skal få livstidsdom?

Walid er verken seriemorder eller pedofil overgriper. Over en periode på flere år har han argumentert for et ateistisk livssyn på engelsk- og arabisk-språklige blogger, og han har kritisert islam. Tiltalen er blasfemi mot Allah.

Strafferammen hos de Fatah-kontrollerte myndighetene er livstid.

– Saken kaster lys over grensene for toleranse i de vestlig-støttede palestinske selvstyremyndighetene, skriver AP.

Levde dobbeltliv
Walid Hussain er sønn av en muslimsk teolog. Han er kjent som en stille og rolig gutt, som har fulgt sin familie til fredagsbønn og tatt kveldsvakter i sin fars barbersalong.

Men Walid har også drevet med andre aktiviteter i det skjulte. Gjennom en arabisk-språklig blogg, som tiltrakk seg titusenvis av lesere, kritiserte han islam og Koranen. Han opprettet også Facebook-grupper som gjorde narr av Allah og hans tilhengere. Islam ble stemplet som «en blind tro som vokser og tar over folks tanker hvor det er irrasjonalitet og uvitenhet».

Walid var nok godt kjent med sine muslimske venners toleranse for religionskritikk, så han brukte falske navn på sine blogger og profiler. Det var moren som først avslørte hans anti-islamske syn, da hun fant noen artikler om ateisme på PCen. Hun brøt sønnens internettforbindelse, i håp om at aktiviteten skulle ta slutt.

Men Walid flyttet bare over til en internettkafé. Det ble skjebnesvangert for ham. De ansatte på kaféen ble mistenksomme, og etter noen måneder anga de Walid til palestinske etterretningsoffiserer. 31. oktober ble han arrestert i kaféen.

Mor frykter hevn
Noen slektninger av Walid hevder hans aktivitet skyldtes en depresjon, at han var desperat etter å finne en bedre jobb. De forteller til APs journalist at Walids mor ønsker livstidsdom for sønnen – både for å gjenopprette familieæren, men også å beskytte ham mot ivrige muslimer som hun frykter vil ta loven i egen hånd og drepe ham.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart