Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kvinnesak-kampanje hyller terrorist

De siste ukene har 50 arabiske tv-stasjoner, inkludert PA TV, kjørt en reklamespott for kvinnesak hvor en framstående Fatah-terrorist blir hyllet som rollemodell.

Den arabiske produsentunionen for fjernsyn (APUTV) står bak kampanjen. APUTV arbeider under paraplyen til Den arabiske liga, og de arabiske ministrenes informasjonsråd, ifølge kampanjens engelskspråklige nettside.

Mughrabi som rollemodell
En av reklamespottene presenterer flere ulike kvinnelige «rollemodeller». Én av kvinnene som her løftes fram som forbilde for dagens arabiske kvinner, er Dalal Mughrabi.

I 1978 ledet Fatah-kvinnen det mest dødelige terrorangrepet Israel har opplevd de siste tiårene. 37 israelere ble drept, inkludert 13 barn. Sammen med ti andre terrorister ble også Mughrabi drept under kampene som oppstod.

I kampanjevideoen [se video] presenteres Mughrabi som rollemodellen for «martyriet» og «seier over fienden».

En annen kvinne som løftes fram som kvinnelig rollemodell er den arabiske poeten Al Khansa fra 600-tallet e.Kr. Hun skal ha feiret sine fire sønners martyrdød i krig. I reklamevideoen blir hun framstilt som et forbilde i «besluttsomhet» og «martyriet og giversinn».

Vil «løfte fram viktige kvinner»
– Kvinner er avgjørende partnere og viktige bidragsytere i utviklingen av samfunnet, heter det på nettsiden. Og en av kampanjens mål er å «løfte fram viktige kvinner som har ytt stor tjeneste til samfunnet», heter det.

FN-organ ført opp som sponsor
10. februar avslørte Palestinian Media Watch at kampanjens engelsk-språklige nettside hadde ført opp FNs befolkningsfond (UNFPA) som sponsor. UNFPA arbeider vanligvis med spørsmål som er knyttet til menneskerettigheter, helse og likestilling. I dette tilfellet kunne man få inntrykk av at FN-organet støttet en kampanje som berømmer terror og død.

UNFPA tar avstand
Logoen til UNFPA er siden fjernet fra Hvite henders nettsider.

UNFPA har sendt ut en pressemelding og bedt Palestinian Media Watch om å gjøre kjent at FN «ikke var involvert i kampanjen».

UNFPA melder at de ikke hadde noen rolle i utvalget av kvinner som ble presentert, og hevder «ingen økonomisk støtte er gitt» til kampanjen. Ifølge UNFPA skal deres bidrag være begrenset til å ha gitt informasjon og data til kampanjens arrangører i 2008.

– UNFPA fordømmer enhver voldshandling som tar livet av uskyldige mennesker, og tar derfor avstand fra kampanjen, skriver FN-organisasjonen.

 

 

 

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart