Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Kvinnesak-kampanje hyller terrorist

De siste ukene har 50 arabiske tv-stasjoner, inkludert PA TV, kjørt en reklamespott for kvinnesak hvor en framstående Fatah-terrorist blir hyllet som rollemodell.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den arabiske produsentunionen for fjernsyn (APUTV) står bak kampanjen. APUTV arbeider under paraplyen til Den arabiske liga, og de arabiske ministrenes informasjonsråd, ifølge kampanjens engelskspråklige nettside.

Mughrabi som rollemodell
En av reklamespottene presenterer flere ulike kvinnelige «rollemodeller». Én av kvinnene som her løftes fram som forbilde for dagens arabiske kvinner, er Dalal Mughrabi.

I 1978 ledet Fatah-kvinnen det mest dødelige terrorangrepet Israel har opplevd de siste tiårene. 37 israelere ble drept, inkludert 13 barn. Sammen med ti andre terrorister ble også Mughrabi drept under kampene som oppstod.

I kampanjevideoen [se video] presenteres Mughrabi som rollemodellen for «martyriet» og «seier over fienden».

En annen kvinne som løftes fram som kvinnelig rollemodell er den arabiske poeten Al Khansa fra 600-tallet e.Kr. Hun skal ha feiret sine fire sønners martyrdød i krig. I reklamevideoen blir hun framstilt som et forbilde i «besluttsomhet» og «martyriet og giversinn».

Vil «løfte fram viktige kvinner»
– Kvinner er avgjørende partnere og viktige bidragsytere i utviklingen av samfunnet, heter det på nettsiden. Og en av kampanjens mål er å «løfte fram viktige kvinner som har ytt stor tjeneste til samfunnet», heter det.

FN-organ ført opp som sponsor
10. februar avslørte Palestinian Media Watch at kampanjens engelsk-språklige nettside hadde ført opp FNs befolkningsfond (UNFPA) som sponsor. UNFPA arbeider vanligvis med spørsmål som er knyttet til menneskerettigheter, helse og likestilling. I dette tilfellet kunne man få inntrykk av at FN-organet støttet en kampanje som berømmer terror og død.

UNFPA tar avstand
Logoen til UNFPA er siden fjernet fra Hvite henders nettsider.

UNFPA har sendt ut en pressemelding og bedt Palestinian Media Watch om å gjøre kjent at FN «ikke var involvert i kampanjen».

UNFPA melder at de ikke hadde noen rolle i utvalget av kvinner som ble presentert, og hevder «ingen økonomisk støtte er gitt» til kampanjen. Ifølge UNFPA skal deres bidrag være begrenset til å ha gitt informasjon og data til kampanjens arrangører i 2008.

– UNFPA fordømmer enhver voldshandling som tar livet av uskyldige mennesker, og tar derfor avstand fra kampanjen, skriver FN-organisasjonen.

 

 

 

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart